Afbeelding

Raadspraat SGP-fractie: De raad zit in afwachtende modus

· leestijd 1 minuut Algemeen

We leven nu halverwege februari. De winter wijkt weer en het voorjaar is op komst. De temperatuur stijgt, de dagen lengen, de natuur leeft op. Je kunt je zo verwonderen over de natuur om je heen! Na een koude, donkere periode komt alles weer tot leven. Overal zien we hoe God Zijn belofte aan Noach houdt, zodat voortaan ‘zaaiing en oogst, en koude en hitte, en zomer en winter, en dag en nacht, niet ophouden’.

In tegenstelling tot de natuur zit de raad wat in de afwachtende modus, zo te zeggen in de winterstand. Het is wachten op de plannen die het college ons voorlegt. We kijken uit naar het beleidsplan voor de energietransitie, dat voor de zomer in de commissie behandeld moet worden. Haalt Kampen de doelstelling om in 2035 energie-neutraal te zijn? De SGP heeft de doelstellingen wat betreft energie hoog staan. Maar is de realisering haalbaar? We horen nu al bezorgde geluiden bij inwoners en bedrijven. Wat betekent de energietransitie voor mij? Kan ik het wel opbrengen om van het gas af te gaan? Hoe gaan we onze ambitieuze doelstellingen gezamenlijk realiseren? We zien uit naar de visie van het college.

Het is ook wachten op de beleidsvisie op de toekomst en positie van de agrarische ondernemers op het Kampereiland. De positie van melkveehouders is onzeker. Wat gaat er met de melkprijs gebeuren? Hoe ontwikkelt zich de fosfaatwetgeving? Wat is het toekomstperspectief van mijn bedrijf en de eventuele opvolging? Allemaal onzekerheden waar in de beleidsvisie op ingegaan kan worden. Kampereiland mag dan wel de verantwoordelijkheid van Stadserven zijn, als aandeelhouder heeft de gemeente hier wel degelijk een rol te spelen. Hoe kijkt het college hier tegenaan? Dat horen we graag.

U ziet, er is werk aan de winkel! Het coalitieakkoord beloofde “Nieuwe Energie”. Daar merken we graag meer van. Het is tijd om met de natuur tot leven te komen en voor heel de gemeente het beste beentje voor te zetten.