Afbeelding

The Hykanon Passion in Buitenkerk

Algemeen

KAMPEN - Na de succesvolle eerste editie brengt Hykanon ook dit jaar The Hykanon Passion. The Passion vertelt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus; een verhaal over liefde, verraad en verbondenheid.

Het verhaal wordt verteld in woord en muziek, zonder acteurs. Verteller is dit jaar Jac Ruiten, die het stokje overneemt van Geert Meijering.

Aan het project werken bijna 35 projectleden mee, naast het 30 leden tellende Hykanon. Medewerking komt van een selectieklas van Quintus. Naast grote nummers is er ruimte voor solo’s, kleine ensembles en muzikale intermezzo’s. Er worden liedjes van onder andere Boudewijn de Groot, Nick & Simon en Bløf gezongen.

Het koor staat onder leiding van Janet van Gaalen-Schouten en wordt begeleid door een combo onder leiding van vaste pianist Paul de Vroome.The Hykanon Passion wordt uitgevoerd op zondag 14 april om 20.15 uur in de Buitenkerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur en is toegankelijk via de Buiten Nieuwstraat en via de ingang op het schoolplein van de Mgr. Zwijsenschool. Toegang is gratis. Na afloop wordt er gecollecteerd.