Afbeelding

DOS weer onderuit tegen WVF

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Voor de tweede keer dit seizoen heeft DOS Kampen verloren van WVF. In Westenholte ging de koploper in de tweede klasse H met 1-0 onderuit. “Jammer, de nederlaag was niet nodig geweest”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Max Goudbeek scoorde uit een voorzet van Hessel Berends. “Het was de enige kans die WVF heeft gecreëerd. Het is niet handig dat je zo vroeg op achterstand komt tegen een ploeg die leunt op de verdedigende stellingen”, aldus Kwakkel.

DOS speelde een matige eerste helft, maar kwam in de tweede helft beter voor de dag. Een gelijkmaker leverde dat echter niet op, terwijl dat wel had gekund. “Je moet maar zien dat je in de moeilijke omstandigheden een gaatje kunt vinden. Toch hadden we behoorlijk wat grip, al liet WVF dat misschien ook wel toe. Toch had onze omsingeling tot de gelijkmaker moeten leiden. Tegen Vroomshoopse Boys hebben we geluk gehad, nu hadden we pech. Tegen Vroomshoop kregen we twee punten teveel, nu een te weinig.”

Door de nederlaag is Sparta Enschede teruggekomen tot vier punten. “Maar is er geen reden tot paniek. Na de winterstop hadden we een voorsprong van vijf punten. Na het zware programma dat we hebben gehad, zijn daar nog vier punten van over. Ik ben tevreden”, aldus Kwakkel.