Afbeelding

Oranje Boven op Koningsdag bij Snackbar Barneveld

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Noem Koningsdag en je denkt in Kampen aan Snackbar Barneveld. De snackbar op de Koornmarkt houdt al jarenlang de populaire actie Oranje Boven. Dat betekent in de praktijk een puntzak heerlijke patat met fritessaus plus een kroket voor slechts 1,50 euro. Komende zaterdag is het voor de 25ste keer Oranje Boven bij Snackbar Barneveld.

De actie Oranje Boven zorgt al jarenlang voor een gezellige drukte op de Koornmarkt tijdens Koningsdag. Even een patatje fritessaus met een kroket scoren voor slechts 1,50 euro. Wie wil dat nu niet?

De actie vindt zijn oorsprong in 1994. “We zijn toen samen met het partime-personeel gaan brainstormen. Toen ontstond ineens het idee Oranje Boven”, blikken de eigenaren Willem en Hanneke Barneveld van Snackbar Barneveld terug. De actie Oranje Boven werd vervolgens volop in spotlights gezet via een reclamewagen tijdens de Lampionoptocht in Kampen. De zwager van Willem Barneveld zorgde voor een prachtige opmaak van de wagen en de buurman nam op fraaie wijze het schilderwerk voor zijn rekening. Vervolgens groeide de eerste editie van Oranje Boven bij Snackbar Barneveld uit tot een groot succes.

En dat is in al die jaren altijd zo gebleven. “Het is iedere keer flink doorwerken op Koningsdag, maar dat doen we met heel plezier. We hebben één keer gemaakt dat er 600 kilo patat door is gegaan”, aldus Barneveld, die benadrukt dat de actie mede mogelijk wordt gemaakt door verschillende sponsors.

Via de actie Oranje Boven wil Barneveld ieder jaar mensen kennis laten maken met de snackbar aan de Koornmarkt. “We willen laten zien welke kwaliteiten we hebben. Dat is onze insteek. Dit is onze reclamedag. We hebben veel eigen producten, zoals bitterballen, kipschnitzels, eierballen, kipsticks, Kamper mix, Kampenaartjes en lihanboutjes. Daar scoren we enorm mee. We proberen ons daarmee te onderscheiden.”

Snackbar Barneveld

Koornmarkt 14/1 Kampen

TelL: (038) 332 61 25