Afbeelding

Ieder kind een boek!

Algemeen

Op dinsdag 28 mei was het feest op basisschool de Eben-Haezer te IJsselmuiden. Stichting 'Ieder kind een eigen boek' kwam samen met de vrijwillige brandweer Kampen langs om de kinderen van groep 3 en 4 te verrassen met een boek. In dit boek spelen ze zelf de hoofdrol.

Met de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen ontstond de noodzaak voor het ontwikkelen van een effectief en leerzaam gereedschap waarmee kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Stichting 'Ieder Kind een Eigen Boek' reageert op die noodzaak door samen met de brandweer een heel speciaal boek te ontwikkelen. Brand in Chocoladestad is een spannend interactief leesboek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Hiermee wordt in gespeeld op de behoefte bij ouders, leraren, overheid en brandweer voor zo een boek. Na tien jaar bezig te zijn blijkt het leesboek Brand in Chocoladestad het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen en jonge kinderen bewust te maken over brandveiligheid in de eigen leefomgeving.

De kinderen van basisschool de Eben-Haezer waren er in ieder geval erg blij mee en gaan thuis volop aan het lezen en op zoek naar de rookmelders!