Afbeelding

beiaardconcert 14 juni Nieuwe Toren Kampen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op vrijdag 14 juni start het nieuwe seizoen beiaardconcerten op de Nieuwe Toren in Kampen tijdens koopavond. De reeks concerten loopt door tot en met vrijdag 26 juli.

Naast de reguliere marktbespelingen op maandagmorgen en zaterdagmiddag worden sinds 2001 's zomers ook ongeveer zeven concerten op koopavond georganiseerd. De organisatie hiervan is in handen van de Stichting BeiaardKring Kampen. Voor deze concerten worden gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland uitgenodigd.

Voor 14 juni heeft stadsbeiaardier Frans Haagen een bijzonder programma samengesteld. Hij treedt namelijk op met voordrachtskunstenaar Jan Ravensteijn. Diverse gedichten rondom het thema muziek en carillon worden afgewisseld met en aangevuld door beiaardmuziek. U hoort bekende en minder bekende composities en ook improvisaties. Deze vullen de gedichten aan en becommentariëren ze, in afwisseling met de gesproken teksten.

Het programma zal op de avond van het concert worden uitgedeeld in de luistertuin aan de Marktsteeg. Hier zullen ook de voordrachten ten gehore gebracht worden. Daarnaast wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Het concert duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

Jan Ravensteijn heeft in het begin van zijn arbeidsverleden radio- en tv-programma’s gemaakt. Daarna gaf hij communicatietrainingen en trainingen ‘Omgaan met de media’. Zijn carrière sloot hij af als leraar Nederlands. Hij heeft een grote liefde voor en kennis van de Nederlandse Poëzie.

Frans Haagen is niet alleen stadsbeiaardier van Kampen, maar ook van Almelo, Zutphen en Doesburg. Tevens is hij werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool, onderdeel van de HKU Utrechts Conservatorium. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen.