Afbeelding

Stichting RopaRun ontvangt opbrengst sponsorloop Marnixschool

Algemeen

KAMPEN - Kinderen van de Marnixschool hebben maandag 24 juni het bedrag van €2685 mogen overhandigen aan Stichting RopaRun. Stichting Roparun steunt de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Samen met de stichting had de Marnixschool vorige maand een sponsorloop georganiseerd.

"Tijdens de sponsorloop in mei van dit jaar heeft de Marnixschool in samenwerking met RopaRun een sponsorloop georganiseerd. In totaal heeft deze loop 4025 euro opgebracht", aldus locatieleider Simone van Dijk. "We zijn trots op onze leerlingen! Het grootste gedeelte gaat naar de Stichting, van het andere deel willen wij het plein verfraaien".

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.
Maarten van der Weijden zwom afgelopen weekeinde ook voor een project van Roparun. Eén van de projecten die hij met zijn Elfstedenzwemtocht ondersteunt is het door Roparun ingediende project van koppelbedden.