Afbeelding
Jan Amse

CRK Voices start nieuwe seizoen met open repetitie avonden

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op dinsdag 27 augustus 2019 start Christelijk Regionaal Koor Voices met het nieuwe zangseizoen. Belangstellenden zijn van harte welkom mee te zingen, aanvang 19.45 uur in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Open repetities zijn op dinsdag 27 augustus, 3 en 10 september. De koffie staat klaar, wees van harte welkom.

Het komende zangseizoen staat eerst in het teken van het 35-jarig jubileumconcert van dirigent Jan Quintus Zwart op 26 oktober in De Doelen te Rotterdam. Met alle koren van Jan Quintus Zwart (ongeveer 1000 koorleden), het Hineni Symfonie Orkest en muzikanten Noortje van Middelkoop (dwarsfluit), Chloë Elsenaar (viool), André van Vliet (piano) en Ronald IJmker (orgel) belooft dit een unieke ervaring te worden.

Daarnaast gaat CRK Voices aan de slag met volledig nieuwe repertoire voor het Kerstconcert in Kampen op 17 december 2019. Dit leidt tot een mooie afwisseling van het instuderen van kerstliederen en liederen voor het jubileumconcert tijdens de komende repetities.

Op 4 mei 2020 staat weer een uitvoering van het Requiem van de kamper componist Bart Oenema op de agenda. Tien jaar na het schrijven van dit Requiem wordt het stuk opnieuw uitgevoerd rond de Nationale Dodenherdenking. Het Requiem van Bart Oenema is in 2019 ook uitgevoerd in Soest (Duitsland), waar de reacties na afloop van het concert zeer lovend waren en men het als een indrukwekkend en mooi concert ervoer.

Al met al reden genoeg om tijdens de open repetitie avonden met CRK Voices en dirigent Jan Quintus Zwart kennis te maken.

CRK Voices telt ongeveer honderd enthousiaste leden uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, maar staat altijd open voor nieuwe leden die graag meezingen. Het koor geeft bijzondere aandacht aan koorscholing, onder meer onder leiding van Marjo van Someren (vaste zangpedagoge van CRK Voices). Met deze scholing hoopt Voices de koorkwaliteit tot een hoger niveau te brengen. Eens per jaar organiseert het koor een koorscholingsdag, met als bijkomend voordeel dat de onderlinge band van koorleden wordt versterkt.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (veelal van Amerikaanse componisten), maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een concert in juni ter afsluiting van het seizoen.

Meer informatie over het koor en de concertagenda is te vinden op de website www.crkvoices.nl