Afbeelding
Tennekes

Coming-Out dag 2019 in Kampen (7 foto's)

Algemeen

Vrijdag 11 oktober 2019 is Coming-Out day, dat jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, en er wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Dit jaar krijgt Coming-Out day in Kampen veel aandacht. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Ont-moet, de organisatie Unieke Verbinding en Bibliotheek Kampen. Het werd geen feestje voor alleen homo’s, maar voor heel Kampen.

Stadspastor Gert Zomer van stichting Ont-moet geeft het volgende aan (citaat): "Het gaat er om, dat iedereen met iedereen samenleeft, dat we een inclusieve samenleving vormen. Juist hetero’s willen we uitnodigen, omdat we samen mens willen zijn in Kampen'.

Deze ”De dag werd om 9.00 uur begonnen met het hijsen van de regenboogvlag bij het stadhuis door wethouder Geert Meijering en Colin Kouffeld van de LHBT-gespreksgroep van stichting Ont-moet. De gemeenteraadsfracties waren daarbij ook uitgenodigd en de meesten waren ook aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29