Afbeelding

Festival of Lessons & Carols in Bovenkerk

Cultuur

KAMPEN - Traditiegetrouw brengt het Kampen Boys Choir op 24 december een Festival of Lessons & Carols ten gehore in de Bovenkerk. Het koor bestaat uitsluitend uit jongens en mannen en wordt geleid door dirigent Rintje te Wies.


Organist Sander van den Houten zorgt voor de begeleiding op het monumentale Hinsz-orgel. Een Festival Lessons and Carols is in feite een bijzondere kerstviering met de allure van een concert waarin lezingen uit de Bijbel worden afgewisseld met bekende én nieuwe Christmas Carols. Ook is er samenzang. Voor wie ermee vertrouwd is, is het ?een uiterst sfeervol feest van herkenning', aldus de organisatie. ?En voor wie ermee komt kennismaken: een warm aanbevolen belevenis!?

Het Kampen Boys Choir voert een consequente Engelse koorstijl. Niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

De aanvang is om 15.30 uur, de kerk gaat open om 14.45 uur. De entree bedraagt 17,50 euro. In voorverkoop via Plantage boekhandel (Oudestraat Kampen) bedraagt de prijs 15 euro. Jongeren tot 18 jaar mogen naar binnen voor 10 euro. Voor informatie en reservering zie www.kampenboyschoir.nl.