Hanzeconcert in Buitenkerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In de Buitenkerk vindt vrijdag 12 september een bijzonder Hanzeconcert plaats, uitgevoerd door het gerenommeerde barokensemble Margaretha Consort & Choir. Op het programma staan werken van 17e eeuwse componisten zoals Buxtehude, Tunder, Weckmann en anderen. Het concert wordt financieel ondersteund door de gemeente en provincie.

?Het Margaretha Consort komt dit jaar voor het eerst naar Kampen?, vertelt Marit Broekroelofs, artistiek leider van het in oude muziek gespecialiseerde ensemble, enthousiast. ?We zijn uitgenodigd door onder andere de Gemeente Kampen om ook deze hanzestad aan te doen met onze concertserie.?

Op het programma staat uitsluitend muziek van componisten die in hanzesteden hebben gewoond of gewerkt. Het thema is: ?Stad en Rivier' omdat naast steden ook rivieren een grote rol speelden in dit enorme handelsverband. ?In alle stukken komt een stad of een rivier voor, het bleek een thema met enorm veel mogelijkheden en het is dan ook een zeer afwisselend geheel geworden?, aldus Broekroelofs.

Identiteit IJsselvallei
Ook het lokale initiatief IJsselID steunt dit initiatief van het Margaretha Consort. Woordvoerder Jan-Olaf Tjabringa: ?Wat wij willen is de identiteit van de IJsselvallei in kaart brengen. Want wát is het dat de IJssel tot de mooiste rivier van Nederland maakt? Is het haar geschiedenis, zijn het de steden en dorpen aan de oever? Of is het de cultuur, de mentaliteit van de mensen? De geschiedenis van de hanzesteden maakt daar onlosmakelijk onderdeel van uit. En wij willen op zoek gaan naar die identiteit door het stimuleren van o.a. culturele activiteiten, zoals deze Hanzeconcerten?.

Het Hanzeconcert begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.15 uur open. Een kaartje kost 20 bij reservering en 25 euro aan de kerk. Met een studentenkaart kost een kaartje 5 euro. Kijk voor reserveringen en meer informatie op de site.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 12 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden