Afbeelding
Foto: Gerald Slurink

Album Marco Hulsebos staat online: ‘Een ode aan 15 vrouwen en 1 konijn’

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Het album van Marco Hulsebos ‘Een ode aan 15 vrouwen en 1 konijn’ is te beluisteren op Spotify. Een bijzonder werk in de carrière van de muzikant die vele jaren dienend op de achtergrond werkte, maar nu nadrukkelijk als vertolker op de voorgrond treedt.

“In de zomer van 2019 ben ik na 15 jaar gestopt als bassist en songwriter bij Scrum. Er stond op dat moment niets nieuws op mijn muzikale agenda. In het voorjaar van 2020, tijdens de eerste lockdown, vroeg ik me af wat ik het meeste mistte na die keuze. En dat bleek het schrijven van muziek te zijn. Het creëren van iets dat er eerder niet was en waar mensen heel veel plezier aan kunnen beleven.” Met De Boswachters schreef hij eerder vooral feestmuziek en was hij mede verantwoordelijk voor de titeltrack van de eerste Kameleon film, ‘Wind in mijn haren’”.


Na het schrijven werden de liedjes opgenomen. Dat gehele productieproces benaderde Hulsebos zoals Sting zijn projecten benadert: Omring je met mensen die vele malen beter zijn dan jezelf. “Zelfs mijn eigen instrument, de bas, liet ik aan een ander over. Het project is uitgevoerd door een ‘droomteam’ van muzikanten en geproduceerd door in mijn ogen één van Nederlands beste muzikale architecten.”  Naast een groot aantal muzikanten bestond de basis uit Bauke Bakker (drums, backing vocal), Serge Bredewold (bas), Peter Krako (gitaar), Gregor Hamilton (toetsen) en Erik Neimeijer (backing vocals). The Blue Grass Boogiemen namen ‘Ria’ op, het lied voor zijn moeder. De algehele productie en mix was in handen van Michiel Hoogenboezem, bekend van o.a. Ten Sharp, De Dijk, Normaal, De Kast, I.O.S. en De Boswachters.

Uiteindelijk zijn er 16 liedjes geschreven en opgenomen. In totaal hebben er meer dan 30 mensen aan meegewerkt. Het geheel draagt de bijzondere titel ‘Een ode aan 15 vrouwen en 1 konijn’.

Beluister het project op Spotify.

Nick de Vries

Nick de Vries