Afbeelding
Nick de Vries

Frans Haagen opent Zomeravondconcerten op carillon Nieuwe Toren

Cultuur

KAMPEN - Het carillon van de Nieuwe Toren is deze zomer weer volop te horen tijdens verschillende Zomeravondconcerten. Deze concerten vinden wekelijks plaats op vrijdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur. Het eerstvolgende concert vindt plaats op 17 juni van 19.30 tot 20.30 uur.

Frans Haagen, de stadsbeiaardier, neemt het eerste concert voor zijn rekening. Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. Hij is stadsbeiaardier van Kampen, Doesburg, Zutphen, Almelo en Rijssen. Momenteel is hij werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van de faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. Behalve op concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd.

De concerten zijn volgens de organisatie het beste te beluisteren in de binnentuin 'Het Hof van Breda' deze is te bereiken via de Marktsteeg. "Hier kunt u ongestuurd de klokken beluisteren. Ook wordt er koffie en frisdrank geschonken." De tuin is te vinden door vanaf de toren de Buiten Nieuwstraat in te lopen. Vlak na de Nieuwe Markt is aan de linkerhand de Marktsteeg te vinden. Halverwege die steeg zit links de ingang naar de luistertuin.