Afbeelding
Nick de Vries

Zomeravondconcert met Malgosia Fiebig op carillon Nieuwe Toren

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Het carillon van de Nieuwe Toren is deze zomer weer volop te horen tijdens verschillende Zomeravondconcerten. De concerten vinden wekelijks plaats op vrijdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur. Het eerstvolgende concert vindt plaats op 15 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Malgosia Fiebig bespeelt dan het carillon.

Malgosia Fiebig studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk, alwaar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd ze de eerste na-oorlogse beiaardier van de St. Catharinakerk van Gdansk. Na twee jaar werd ze tevens benoemd tot beiaardier van de stadhuisbeiaard in het centrum van Gdansk.

In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde ze een jaar later haar Bachelor of Music in Carillon Performance bij Arie Abbenes bij de Nederlandse Beiaardschool. Ze studeerde af als Master of Music in juni 2007 bij Frans Haagen en Henk Verhoef. Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao en de VS.

De concerten zijn volgens de organisatie het beste te beluisteren in de binnentuin 'Het Hof van Breda' deze is te bereiken via de Marktsteeg. "Hier kunt u ongestuurd de klokken beluisteren. Ook wordt er koffie en frisdrank geschonken." De tuin is te vinden door vanaf de toren de Buiten Nieuwstraat in te lopen. Vlak na de Nieuwe Markt is aan de linkerhand de Marktsteeg te vinden. Halverwege die steeg zit links de ingang naar de luistertuin.