Afbeelding

THE HYKANON PASSION wederom in Kampen

· leestijd 1 minuut Cultuur

In de succesvolle eerste editie brengt HYKANON ook dit jaar The HYKANON Passion. The Passion, bekend van televisie, vertelt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus; een verhaal over liefde, verraad en verbondenheid. Het verhaal wordt verteld in woord en muziek, zonder acteurs. Verteller is dit jaar Jac Ruiten, die het stokje overneemt van Geert Meijerink. Uiteraard zullen de mooiste Nederlandstalige popsongs niet ontbreken. Verrassend dit jaar is het slotlied dat nog niet eerder in een TV-editie van The Passion te horen was.

Aan het project werken bijna 35 projectleden mee naast het al 30 leden tellende HYKANON. Ook heeft een selectieklas van Quintus haar medewerking toegezegd. Naast grootse nummers zal er ook ruimte zijn voor solo’s, kleine ensembles en muzikale intermezzo’s. Liederen van onder andere Boudewijn de Groot, Nick en Simon en Bløf zullen ten gehore worden gebracht. Het koor staat onder muzikale leiding van dirigente Janet van Gaalen – Schouten en wordt begeleid door een combo onder leiding van vaste pianist Paul de Vroome.

The HYKANON Passion is voor iedereen toegankelijk, jong en oud, religieus of niet en kan ook dit jaar thuis live gevolgd worden via de website van Kampen Online.

The HYKANON Passion vindt plaats op zondag 14 april om 20.15 uur in de Buitenkerk in Kampen. De kerk is open vanaf 19.30 uur en zal toegankelijk zijn via de Buiten Nieuwstraat 101 en via de ingang op het schoolplein van de Mgr. Zwijsenschool. Toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte.