Geert D'hollander
Geert D'hollander

Geert D'hollander uit Amerika verzorgt volgend beiaardconcert

Cultuur

KAMPEN - Het volgende Zomeravondconcert op de Nieuwe Toren wordt verzorgd door de Belgische beiaardier Geert D'hollander. De uitvoering op vrijdagavond 21 juni duurt van 19u30 tot 20u30. De luistertuin 'Hof van Breda' aan de Marktsteeg is dè plek om ernaar te luisteren - met een gratis programma en koffie of thee.

Geert D'hollander behoort tot de top van de internationale beiaardwereld. Hij won talloze prijzen op concoursen en heeft ook vele beiaardcomposities op zijn naam staan. Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en behaalde in 1982, met grote onderscheiding, zijn diploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen.

In 2012 kreeg hij een aanstelling als beiaardier van de monumentale, 60 ton zware Taylorbeiaard in 'Bok Tower Gardens' in Lake Wales (Florida, Amerika), een unieke en toonaangevende beiaardpositie. In de zomermaanden is D'hollander voltijds stadsbeiaardier van Lier, Antwerpen, Gent en Sint-Niklaas. In Kampen zal hij vrijdag een gevarieerd programma spelen met als afsluiting het bekende 'Donauwellen' van Iosif Ivanovici.

Luistertuin 'Hof van Breda"
Luistertuin 'Hof van Breda' aan de Marktsteeg (foto: Maarten van Gemert)