KV DOS Kampen/Veltman verliest in Maartensdijk

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

MAARTENSDIJK – De korfballers van KV Dos Kampen/Veltman zijn er niet in geslaagd om hun eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Maartensdijk werd er met 20-10 van Tweemaal Zes verloren. Waar er vorige week passie en strijd ontbrak aan de kant van KV Dos Kampen/Veltman, was dat deze middag niet het geval. Het afronden van kansen is het enige puntje waar het aan ontbrak bij de Kampenaren.

In het eerste kwartier kon DOS prima mee komen met Tweemaal Zes. Met veel enthousiasme startte DOS de wedstrijd, waardoor het tot een stand van 6-4 gelijk op ging. Helaas verzwakte DOS het laatste kwartier van de eerste helft, waardoor de ploeg uit Maartensdijk kon uitlopen tot een rust stand van 11-5.

Na de rust kwam Tweemaal Zes sterk de kleedkamer uit, waardoor ze konden uitlopen naar een tussenstand van 13-5. Reden genoeg voor de ploeg van Michaël Jongman om een tandje bij te zetten. Mede door goede inzet en volwassen korfbal liet de Kamperse ploeg zien dat ze in staat zijn om heel goed korfbal te spelen. Er werden in veel aanvallen meerdere kansen gecreëerd, maar helaas had DOS het geluk niet helemaal aan hun zijde. Waar ze bij ploeg uit Maartensdijk allemaal raak vielen, was dit bij DOS niet het geval. Mede hierdoor kon Tweemaal Zes uitlopen tot een stand van 20-10, waarbij een goed leidende scheidsrechter, de heer Bruggeman, affloot voor het eindsignaal.

Trainer-coach Michaël Jongman gaf na de tijd aan bij zijn ploeg dat hij best tevreden was met wat hij gezien had bij zijn ploeg. Waar het tegen Dindoa ontbrak aan een aantal puntjes, waren deze dit keer wel aanwezig. Helaas zat het niet mee met de afronding, waardoor een 20-10 als eind uitlag een iets vertekend beeld geeft van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag wacht ASVD uit Dronten, die net als DOS nog geen wedstrijd wist te winnen. Als de geelzwarten de huidige lijn doorzetten, dan moet er volgende week een overwinning in zitten tegen de ploeg uit Dronten.

Doelpunten DOS: Laureen Kok 3x, Josie Vos 2x, Daan Braakman 1x, Dennis van Putten 1x, Alwin Kok 1x,          Iris van Dijk 1x en Wichard van der Kolk 1x.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39