Cheque overhandiging
Cheque overhandiging Marianne Sleurink

Kerstactie Almere College levert €2975,95 op voor Stichting Poen voor Jeroen

Ingezonden Ingezonden

De kerstactie 2021 van het Almere College was een daverend succes met een record actie bedrag van €2975,95. 

In samenwerking met ‘d Uutschieter, banketbakkerij en lunchroom Kampen, verkochten de leerlingen ambachtelijke chocolade kerstkransen voor het goede doel. Binnen zes dagen werden de kransen verkocht en voor kerst bij iedereen thuis bezorgd.

Traditie getrouw organiseert het Almere College met kerst een activiteit in de vorm van een kerstmarkt. Door de maatregelen van het RIVM viel dit opnieuw in duigen zodat Stella van ‘t Zand, locatie VIA en Marianne Sleurink, locatie Marinus Postlaan, een last minute actie organiseerden want de traditie doorbreken past niet binnen het Almere College. 

Het goede doel dit jaar was hartverwarmend en wel erg bijzonder; Jeroen, stiefpapa van twee van onze leerlingen, strijdt tegen een heftige vorm van MS waarbij stamceltransplantatie in Rusland nog de enige uitkomst is. Onze leerlingen voelden zich erg betrokken bij dit mooie doel en hebben hun beste beentje voorgezet. 

Jeroen nam de cheque in ontvangst en was erg verrast door de hoogte van het bedrag, hij bedankte de leerlingen via een filmpje op het social media account van school voor hun hartverwarmende inzet. Fijn dat school een steentje heeft kunnen bijdragen, Jeroen reist februari 2022 af richting Moskou als alles meezit om de stamceltransplantatie te ondergaan.