Afbeelding
Foto: Tessa Renes

Vijfduizend vierkante meter wooninspiratie maakt de Bommel Meubelen uniek in Overijssel

· leestijd 3 minuten Ondernemen in Kampen

Vijfduizend vierkante meter met oersterke banken, tafels, eetkamerstoelen en kasten in elke woonstijl. De Bommel Meubelen in IJsselmuiden is in deze regio de woonwinkel waar je verrast gaat worden. “Mooie meubelen, maar ook sterke meubelen, die tegen een stootje kunnen”, zegt Klaas Berends van De Bommel Meubelen.

De vestiging in IJsselmuiden is anderhalf jaar open, maar De Bommel Meubelen bestaat al dertig jaar. “Met twee fabrieken en meubelmakerijen, een eigen logistieke dienst, dertien winkels, een webshop, een splinternieuw distributiecentrum waar we trots op zijn”, somt Berends op. “De eigenaren zijn zelf begonnen met het maken en verkopen van meubels. Dat is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een serieuze winkelketen.”

Veel meubelen worden op maat gemaakt. “Configureerbaar noemen we dat. Je kunt de meubels zelf samenstellen. Vorig jaar maakten onze klanten kennis met onze 3D tafelconfigurator. Daar komt er binnenkort eentje voor tv meubelen bij. Zo kun je in stappen je hele meubel zelf configureren, de vorm, de indeling, het materiaal, de kleur, welk type pootjes wil je eronder, wil je hem aan de wand of op de plint, het aantal vakken, met lades of een klep. En per element kun je ook nog de kleur bepalen. Echt supereenvoudig. Wat vroeger met een tekening op een lessenaar in de winkel gebeurde , doe je nu zelf als klant, heel eenvoudig in de 3D-configuratie.”

“Deze techniek is niet uniek. Wat het uniek maakt is de dertig jaar ervaring met het maken van meubelen naar de wens van de klant”. Leuk feitje? De 3D-configuratie kun je ook met virtual reality in je woonkamer plaatsen. “Dan zie je meteen hoe het bij je bestaande meubels staat.”

Die techniek gaat steeds verder. “We zijn druk bezig om dit voor banken ook mogelijk te maken. We hebben een enorme collectie, dus daar zit veel voorbereidend werk in.” Daar komt bij dat de banken van De Bommel al modulair zijn. “Daar kun je echt veel kanten mee op. Je bepaalt zelf de indeling, de kleur, het type stof en het soort pootjes. Vroeger moest je echt naar de winkel om dat te zien om te kijken of ze daar de gewenste opstelling hadden. Dat kan tegenwoordig ook online. Vervolgens kom je naar de winkel om het zitcomfort te ervaren en de stof te voelen”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes

De Bommel Meubelen is een servicegericht bedrijf. “We willen dat mensen lang van een meubel kunnen genieten. Dat realiseren we door goede producten te verkopen tegen normale prijzen. Dat kan doordat we het zelf te produceren, of inkopen maar dan met de kennis van iemand die zelf meubelen maakt.

Vervolgens is het heel belangrijk dat de klant er met vertrouwen van kan genieten. Eén van de oplossingen die we daarvoor bieden is De Bommel Furniture Care. Daarmee gaan we verder dan de standaard fabrieksgarantie die je als klant krijgt, en al superveel zekerheden biedt. Furniture Care gaat een stapje verder. Het gaat onder andere over meubelbescherming bij een dagelijks ongelukje zoals die in huis kunnen gebeuren. Het gaat ook verder dan de standaardgarantie op frames en binnenwerk.”

De Bommel Meubelen heeft veertien winkels, vooral in het westen en midden van het land. “De vestiging in IJsselmuiden is één van de grootste meubelzaken in Overijssel met vijfduizend vierkante meter. In vergelijking met onze andere filialen is het een grote vestiging, er zijn er ‘slechts’ vier die zo groot zijn. En omdat hij zo groot is, hebben we er de allernieuwste collectie staan.

Waar de meeste ‘Bommel winkels’ zich op een meubelboulevard bevinden, staat onze winkel in IJsselmuiden op zichzelf. Het grote voordeel daarvan is dat we daardoor een grote, ruim opgezette winkel hebben kunnen realiseren.

Berends ziet graag dat de vestiging van De Bommel Meubelen in IJsselmuiden een begrip wordt in de regio. “Dat willen we bereiken door een hoge kwaliteit meubelen te leveren tegen een scherpe prijs en een super goede service. We willen dat de klant niet één keer, maar vaker komt.” Berends somt de argumenten daarvoor op: “Hier staat een fantastische collectie, shop je een volledige inrichting, staat je auto gratis voor de deur geparkeerd en krijg je uiteraard een lekkere bak koffie.

Zo’n totaalaanpak werkt. We zien dat ook terug in onze winkel in De Lier in Zuid-Holland, dat is onze oudste ‘standalone winkel’. Die zit er al dertig jaar en daar komt generatie op generatie terug in de winkel.”

Het is belangrijk voor De Bommel Meubelen dat ze alles in eigen hand houden, van het ontwerp tot de service achteraf. “ De eigenaren hebben als motto: “wat je zelf kunt doen, moet je niet door een ander laten doen.” Dat is nog steeds zo. Het voordeel van eigen fabrieken is ook dat je weet hoe de producten in elkaar zitten en hoe we de kwaliteit hoog kunnen houden. We leveren met eigen bezorgers, we hebben een eigen servicedienst en eigen mensen om dingen te repareren. We doen het zelf, dat maakt ons bedrijf. We hebben alles in eigen hand en nemen ook de verantwoordelijkheid. We willen ervoor zorgen dat het meubel lang in gebruik blijft bij een klant.”

De Bommel Meubelen
Tasveld 2
IJsselmuiden
www.debommelmeubelen.nl