Two Butterflies
Two Butterflies Foto: Tennekes

Two Butterflies maakt ieder huis tot aangenaam en gezellig thuis

· leestijd 4 minuten Ondernemen in Kampen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Ze doen het samen. Moeder Jeannet en dochter Esmeralda. Two Butterflies. Samen ‘fladderen’ ze door je huis, toveren het, met diverse accenten en accessoires, weer om tot een aangenaam en gezellig thuis. Een plek waar je je op je gemak voelt. Prettig. Stijlvol. Wat zes jaar geleden begon als een leuk idee om samen de passie voor styling van het interieur van woonkamers, kantoren en showrooms op te pakken, is inmiddels zoveel meer dan dat.

Eerder werkten ze vanuit huis, kwamen bij de mensen thuis en gingen als een ‘personal shopper’ op zoek naar de mooiste accessoires en accenten voor een woonkamer, showroom of stijlvol in te richten kantoor. Inmiddels hebben ze bij Keukendesign Kampen, aan de Bedrijfsstraat nummer 4 - het bedrijf van Jeannets partner Pieter de Hoog - een eigen ‘showroom/winkel’ waar ze veel van hun accessoires en styling kunnen laten zien.

‘Landjepik’
‘We hebben hier wel een beetje aan landjepik gedaan’, merkt Jeannet lachend op. ‘Wat begon met één vierkante meter - waar we een bijzettafel, vaas en een lamp op stalden -, hebben we inmiddels het hele pand van Keukendesign Kampen weten te voorzien van onze interieuraccessoires.’ Bijkomend voordeel: de keukens van haar partner worden niet alleen nog mooier gepresenteerd, ook leveren zijn klanten Jeannet en Esmeralda weer werk op. ‘Maar al te vaak zeggen mensen: ‘oh, wil je onze keuken net zo mooi stylen?’.’ Niet zelden volgt dan nog de woonkamer, de hal…

‘Eigenlijk is dit allemaal begonnen in Amsterdam’, vertelt Esmeralda ten Have-Wezenberg. ‘We hebben daar samen op school gezeten.’ Bij Academie Vogue volgde Esmeralda de mode- en mediaopleiding, waar Jeannet Bottenberg een opleiding volgde gericht op interieurdesign. ‘Dat laatste vonden we allebei zo leuk, dat we zeiden ‘hier moeten we iets mee doen’’, aldus Esmeralda. Na een korte periode waarbij ze samen een combinatie van styliste en ‘personal shopper’ vertegenwoordigden, werd al snel besloten om ook zelf mooie, exclusieve interieuraccessoires in te kopen en aan te bieden in de eigen winkel.
Natuurlijk wil je zoiets ook aan je klanten kunnen tonen, zodat al vrij snel het idee ontstond om daarvoor de showroom van Pieter te gebruiken. ‘Een mooi een-tweetje, waarbij wij de keukens en badkamers stijlvol aankleedden én wij onze mooie accessoires konden laten zien. En zo kwamen de Two Butterflies hier in het pand…’ En, echt het moet gezegd: ik heb zelden zo’n mooie, stijlvol ingerichte keukenstudio gezien. Een compliment voor de dames, die van een doorgaans steriele en weinig tot de verbeelding sprekende omgeving (doorsnee voor een keukenstudio) een bijzonder aantrekkelijke zaak hebben weten te maken. Dat hier een win-win in zit, snap ik wel.

Interieuradvies

Ze maken - desgewenst ook in de avonduren - graag een afspraak met de klant. ‘Naast dat we nu een shop in een shop zijn’, gaat Jeannet verder. ‘Bieden we stylingadvies voor de inrichting van woonkamers, kantoorpanden, modelwoningen, showrooms, et cetera. Aansluitend brengen we de accessoires en accenten zelf aan. Maar mensen kunnen hier natuurlijk ook spullen kopen en de inrichting verder zelf doen.’ Two Butterflies levert geen bank of kast (‘vaak hebben mensen daar zelf wel een idee bij’, aldus de dames), maar geven wel kleur- en interieuradvies. ‘Als iemand graag van de woonkamer weer een gezellig thuis wil maken, dan nodigen we ze uit om met ons de wensen door te nemen.’ Two Butterflies regelt bijzettafels, accessoires, vazen, kussens, lampen en levert eventueel een nieuw behang. Esmeralda: ‘We zijn laagdrempelig, doen onderzoek naar de smaak en ideeën van de mensen, verdiepen ons in de klant en proberen onze styling af te stemmen op de hobby’s en interesses van de mensen, zodat het na onze styling ook echt als een thuis voelt; als iets wat hen uniek maakt en hen typeert.’ Wie hen trouwens vraagt om de woonkamer te stylen, laat tegelijkertijd vaak ook de hal door de dames onder handen nemen. ‘En veel mensen vragen ons om hun raampartijen mooier te maken; zodat we ook voor de vensterbank mooie stijlvolle accessoires meenemen.’

Verrassing
Na de oriënterende gesprekken, wordt samen met de klant een budget vastgesteld en gaan de dames mooie accessoires bij elkaar zoeken. Wat dat wordt, is ook voor de klant dan nog een verrassing. De klant heeft in de showroom/winkel hooguit aangewezen wat hij of zij beslist niet leuk vindt, maar voor de rest zoeken moeder en dochter het uit. ‘Als wij met de vrachtwagens vol spullen aankomen, gaan de meeste klanten het huis uit, een wandelingetje maken of een hapje eten, net als in die tv-programma’s, en gaan wij aan de slag.’ Pas bij thuiskomst zien de bewoners dan wat Two Butterflies voor hen heeft bedacht. Jeannet: ‘Het is totaal geen probleem als ze zeggen ‘hum, die gouden hond in de hoek vind ik niet zo mooi’; dan ruilen we die zonder problemen om voor iets anders.’ ‘Kortom: het is niet ‘we zijn klaar, veel plezier ermee’’, benadrukt Esmeralda. ‘We gaan door totdat de klant honderd procent tevreden is.’
Negen van de tien keren is wat de twee hebben uitgezocht helemaal in stijl met wat de bewoners mooi vinden, zo blijkt. Tenslotte weten ze als geen ander hoe ze het moeten aanpakken. ‘We doen na de styling ook nog even een kaarsje aan, zetten een muziekje op… Als bewoner ben je dan natuurlijk meteen verkocht’, lachen ze. ‘We leveren iets wat onderscheidend en uniek is; wat je niet zomaar in een doorsnee winkel kunt vinden. Dat is wat klanten enorm waarderen en wat ons werk zo ontzettend leuk maakt.’

Two Butterflies heeft sinds kort een eigen webshop geopend, zodat haar exclusieve design-accessoires nu ook online te koop zijn. Wie dus even geen tijd heeft om de fysieke winkel te bezoeken, kan zo toch inspiratie opdoen en een eigen keuze maken uit het aanbod dat moeder en dochter hebben verzameld. Kijk hiervoor op www.twobutterflies.nl.

Paspoort:

Esmeralda ten Have-Wezenberg
3 november 1991

Wat mensen van mij misschien niet weten: ik ben partyplanner voor mijn eigen familie en specifiek voor mijn dochter van bijna vier. Alles moet tot in de puntjes afgestyled worden en niks is te gek!


Esmeralda ten Have - Wezenberg - Foto: Tennekes

Paspoort:

Jeannet Bottenberg
19 juli 1966

Wat mensen van mij misschien niet weten: Naast Two Butterflies met mijn dochter, heb ik ook nog een loonbedrijf (WeBo), samen met mijn zoon Melvin Wezenberg.


Jeannet Bottenberg- Foto: Tennekes

Afbeelding
Jeannet Bottenberg.
Esmeralda ten Have - Wezenberg

Nick de Vries