Judoteam IJsselmond pakt vier podiumplaatsen in Den Haag

DEN HAAG – Judoteam IJsselmond was afgelopen weekeinde goed voor vier podiumplaatsen bij het internationale residentietoernooi in Den Haag. De oogst bedroeg één gouden medaille en drie keer brons.

Op zaterdag was er brons voor Steven van Ommen. In de klasse tot 66 kilo verloor hij allen van de latere kampioen. Een derde plek was er ook voor Hugo Sterk. In de klasse tot 38 kilo judode hij zes partijen en verloor één gevecht (golden score van ruim drie minuten).

Op zondag had Jay Mossel (klasse tot 73 kilo) een sterke dag. In de eerste wedstrijden hadden de tegenstander geen antwoord op het hoge tempo van Mossel. Na een mooie ippon in de kwartfinale won hij een slopende halve finale pas diep in de golden score. In de finale sloeg Mossel in de laatste vijf seconden via een wazari. Jasper Kalter verloor in de klasse tot 81 kilo de halve finale (ippon), maar pakte vervolgens brons via een wazari met een heupworp. Hij wist zijn voorsprong vast te houden.

Sil Wijnsma en Lou Holterman eindigden in Den Haag als zevende. De twee judoka's begonnen met een nederlaag. In de herkansingen wisten ze allebei vier partijen te winnen.