Afbeelding

Jazzdans IJGV straalt in Almelo

Sport

Jazzdans IJGV straalt in Almelo

Op zaterdag 8 februari vertrokken vroeg in de ochtend vier jazzdans selectiegroepen van IJGV richting Almelo voor de Oost-Nederlandse Kampioenschappen. Bij deze jazzdanswedstrijden werden de dansen beoordeeld op choreografie en uitvoering. In de A-en B categorie werden de dansen ook nog beoordeeld op danssant (welk gevoel uiten de dansers tijdens de dans).

Als eerste was het de beurt aan de jongste selectiegroep van IJGV. Het was hun allereerste wedstrijd. Deze groep danst onder leiding van Tamara Otten in de D categorie tot 9 jaar. Daarna was het de beurt aan de groepen onder leiding van Inge Deuling. Deze groepen dansen in de C-categorie tot 19 jaar en de B-categorie 20 jaar en ouder. De afsluiting van het wedstrijd programma mocht gedanst worden door de selectie groep onder leiding van Laurence de Temmerman in de C-categorie tot 13 jaar.

Daarna kwam het spannendste gedeelte van de wedstrijd, de prijsuitreiking. Helaas hebben onze groepen geen podiumplaats behaald, maar we zijn heel trots op al onze dansers en leiding. Op naar de voorronde van het NK jazzdans later dit seizoen in Nieuwegein.