Afbeelding

Dubbele winst voor Ivar Vinke bij Open Indoor Meppel

Sport

MEPPEL - Ivar Vinke uit Kampen heeft bij het Open Indoor Meppel twee zeges behaald. Hij won in het enkelspel en wist ook de winst in het dubbelspel te pakken.

In het dubbelspel speelde Vinke samen met Guus Huisman uit Deventer. Afgelopen weekeinde stond de finale op het programma. In deze eindstrijd van de heren dubbel 6 werd het duo Thomas van der Plas/Daniël Vosmeer uit Emmen in twee sets verslagen (6-1 en 6-4).

In het enkelspel trad Vinke aan bij de heren enkel 5. Als ongeplaatste speler wist het tennistalent van KJLTC de als achtste geplaatste Leon Kuizenga uit te schakelen (6-0 en 6-1). In de kwartfinale had Vinke het een stuk lastiger tegen Yanniek Dunker uit Amstelveen. Hij wist in een spannende tweesetter te winnen (6-4 en 6-40. In halve finale was Vinke zaterdagavond Nick Velders uit Apeldoorn de baas (6-2 en 6-3).

Zondag speelde Vinke de finale tegen Marek Klucovsky uit Meppel. De 14-jarige Kampenaar maakte een sterke indruk en gaf weinig kansen weg. Hij wist de finale overtuigend te winnen (6-3 en 6-1).