Afbeelding
Tennekes

KHC-trainer Kenan Durmusoglu: ‘Spelers waren toe aan vernieuwing’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het is even wennen bij KHC. Na acht jaar Herman Oosterhaar staat er bij de club een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. Aan Kenan Durmusoglu de taak om KHC weer wat kleur op de wangen te geven na een moeilijk seizoen. “Opstaan en minimaal in de eerste klasse blijven. Dat is de eerste doelstelling”, aldus de trainer uit Hengelo.

Meerdere keren per week overbrugt Durmusoglu de afstand tussen zijn woonplaats Hengelo en Kampen. Hij heeft er heel wat voor over om bij KHC te kunnen werken. Maar de uitleg van Durmusoglu klinkt logisch. “Ik wilde graag op het niveau van de eerste klasse actief blijven als hoofdtrainer en in de vijver rondom Hengelo zwemt niet zoveel vis. Nadat ik rond was met KHC, toonde zondagseersteklasser Tubantia (uit Hengelo, red.) nog wel belangstelling, maar ik had mijn woord al gegeven aan KHC. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. KHC is een prachtige volksclub. Ik ben echt prettig binnengehaald.”

Met Durmusoglu heeft KHC iemand met een behoorlijke staat van dienst binnengehaald. Hij was verschillende jaren actief in het betaald voetbal als speler bij Heracles, AZ en Cambuur. Daarna speelde hij bij het Duitse Eintracht Nordhorn en in het amateurvoetbal kwam hij uit voor WKE, Türkiyemspor en De Tubanters. Als hoofdtrainer begon hij bij vierdeklasser Wierden. Daarna werkte hij bij vierdeklasser Juventa 12 en tweedeklasser Luctor et Emergo. De afgelopen twee voetbaljaren was hij hoofdtrainer bij DOS ’37.

Herman Oosterhaar maakte zich sterk voor de komst van Durmusoglu bij KHC. “Ik ken Herman van de TC1-opleiding. Die cursus hebben we samen gevolgd en er ontstond een goede band. Die is er nog steeds”, aldus de nieuwe KHC-trainer.

Volgens hem waren de spelers van KHC toe aan vernieuwing. “Herman heeft prachtig werk geleverd, maar het is goed dat er nu een andere hoofdtrainer is. Iemand met andere ideeën en dingen anders ziet. Ik ben bezig om KHC op een bepaalde manier te laten spelen.” Durmusoglu gebruikt de voorbereiding, inclusief districtsbeker, om een 5-3-2-systeem in te slijpen. Maar dat wil volgens hem niet zeggen dat KHC altijd zo gaat spelen. “De jongens moeten meer tactisch vermogen krijgen om van speelwijze te kunnen veranderen. Als je minstens gelijkwaardig bent aan een tegenstander, kun je beter met drie spitsen spelen. Per tegenstander bekijken we waar we staan en hoe we gaan spelen”, aldus Durmusgolu, die weet dat KHC stappen moet maken. “KHC stond het afgelopen seizoen niet voor niets bijna onderaan. Er moet dus wel wat gebeuren.”