Afbeelding
Foto: Tennekes

Halve zaalcompetitie maximale voor Kamper korfballers

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Doordat er maar geen einde komt aan de coronamaatregelen komen de korfbalcompetities in de zaal steeds meer in het gedrang. Dit jaar kan er niet meer worden gekorfbald, zodat het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) inzet op halve competities. Daarmee volgt het KNKV de in het leven geroepen routekaart.

Op 29 oktober publiceerde het KNKV een routekaart voor de korfbalcompetities met allerlei scenario’s. Omdat de amateursport nog steeds helemaal stil ligt, gaat het KNKV nu voor het scenario waarin de competities pas in januari wordt gestart. In dit scenario worden halve competities afgewerkt in de zaal.

Trainer Michaël Jongman van KV DOS Kampen denkt niet dat dit gaat gebeuren. “Ik verwacht helemaal niks. Ik denk dat we helemaal geen wedstrijden meer gaan spelen in de zaal.”

Als de zaalcompetities in januari niet van start gaan, vindt Jongman het niet verstandig om dan nog competitiewedstrijden te plannen in de zaal dit seizoen. “De spelers hebben wel drie á vier weken nodig om ritme op te doen. Laat de zaalcompetitie voor wat het is. Laten we ons voorbereiden op de veldcompetitie en laten we kijken of we die kunnen uitspelen.”

Ook Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard heeft z’n bedenkingen. “We moeten afwachten of de zaalcompetitie daadwerkelijk kan plaatsvinden. Ik denk dat het een lastig verhaal wordt, maar ik sta er heel pragmatisch in. Beter iets dan niets. Als het kan, dan gaan we gewoon spelen. We zijn blij als we weer wedstrijden kunnen korfballen, maar eerst zien en dan geloven. Wordt het niks, dan moeten we ons toeleggen op het afmaken van de tweede helft van de veldcompetitie. Tegen die tijd zijn de vooruitzichten beter met wellicht een vaccin. En je speelt in de buitenlucht, waardoor het risico op besmettingen kleiner is.”’

Zegwaard wijst ook op het risico van blessures. “Als je begint in de zaal, dan moet het wel verantwoord zijn. Je hebt een aantal weken nodig voor de voorbereiding. Als daar geen ruimte voor is, dan moet je je afvragen of het verstandig is om nog aan de zaalcompetities te beginnen. Als je toch in de zaal speelt en vervolgens op het veld, en de spelers krijgen een kortere periode rust, dan krijg je komend seizoen gegarandeerd blessures.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden