Afbeelding
Stockfoto

KNVB: 'Halve poules of afronden eerste competitiehelft'

Sport


ZEIST - De KNVB heeft nog twee scenario’s over voor de herstart van de amateurcompetitie. “Het is niet meer haalbaar om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten”, zo laat de voetbalbond weten. Volgens de KNVB zijn alleen halve poules of het afronden van de eerste competitiehelft nog overgebleven als realistische scenario’s.
Afgelopen maandag kondigde minister-president Mark Rutte strenge coronamaatregelen aan, die duren tot en met 19 januari. Dat maakt een herstart van de competities in het weekend van 16 en 17 januari volgend jaar onmogelijk.

En daarmee blijven er nog twee scenario’s over uit Plan B van de KNVB. Het eerste Scenario is het opdelen van de huidige competities in halve poules. Bij deze optie wordt een hele competitie gespeeld. Het tweede scenario is het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

De KNVB laat weten dat beide scenario’s afhankelijk zijn van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om op te trainen. De KNVB hakt pas na de persconferentie van minister-president Rutte (12 januari) een knoop door en gaat vervolgens communiceren wat welk scenario gaat gelden voor de rest van het seizoen. Dit geldt ook voor de jeugdcompetities. Eerder liet de KNVB al weten dat de huidige competities bij de topamateurs (tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen) niet worden uitgespeeld. Inmiddels zijn de desbetreffende teams verdeeld over regionale poules.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden