Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Onvoldoende draagvlak voor langere samenwerking tussen Zalk en Henk Buimer

Sport


(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Vierdeklasser sv Zalk liet vorige week weten dat het na dit seizoen niet verder gaat met Henk Buimer en op zoek gaat naar een andere trainer. Volgens de club is er niet voldoende draagvlak om na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Buimer is bezig aan zijn eerste jaar bij Zalk.

Volgens Matthijs Buter, bestuurslid voetbal bij Zalk, is er niet voldoende draagvlak om de samenwerking te verlengen. “We hebben een gesprek gehad met de technische commissie. Toen waren er bedenkingen, het juiste gevoel was niet aanwezig.”

Dat bleek ook uit gesprekken met verschillende spelers uit de selectie. “De spelers willen niet nog een jaar met hem verder. Wel staat de groep erachter om met Buimer het seizoen af te maken.” Volgens Buter is er niet voldoende chemie tussen de spelers en de trainer om tot contractverlenging over te gaan. Daarnaast is volgens hem duidelijk geworden dat Buimer en de club Zalk niet goed genoeg bij elkaar passen. “We hebben bij Zalk goede faciliteiten, maar ook maar één veld voor alle teams. Daar moet je als trainer goed over kunnen communiceren.”

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden