Afbeelding
Foto Tennekes

Vervroegde winterstop voor Kamper clubs

· leestijd 1 minuut Sport


(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het Kamper voetbal is vervroegd begonnen aan de winterstop. Nadat er vanaf 15 december wederom in groepen van maximaal twee personen mag worden gesport, zijn de clubs gestopt met trainen, waarbij iedereen hoopt op betere tijden.

‘We hobbelen door’’, zegt trainer Marco Roelofsen van Go-Ahead Kampen. "Via de app heb ik de spelers fijne dagen gewenst. Ik heb gezegd dat ik op 2 januari via de app bij ze terugkom met informatie over de komende weken”, aldus Roelofsen.

DOS-trainer Henk de Velde wil graag ‘ergens in januari’ weer beginnen. “Maar dan moet er wel een stip aan de horizon zijn. Ik heb de jongens gezegd dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen. Dat we niet verrast worden als de KNVB straks de boel opeens weer opengooit. En we zijn begonnen met het opzetten van gesprekken met alle spelers. Een soort van evaluatie”, aldus De Velde.

Ook bij Zalk, ’s-Heerenbroek en Wilsum zijn de trainingen gestopt sinds dat de groepsgrote weer teruggegaan is naar twee. Wat betreft de toekomst neemt Zalk-trainer Henk Buimer een ‘afwachtende houding’ in. “Het is koffiedik kijken hoe het straks verder gaat met de competities”, aldus Buimer.

Wilsum-trainer Dick Schrijer hoopt 5 januari weer te kunnen beginnen. “In ieder geval wil ik de groep dan even weer bij elkaar hebben. Het is de vraag wat je straks wel of niet kunt doen. Vervelend, maar aan de andere kant is sport bijzaak." ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg weet nog niet wanneer de trainingen weer gaan beginnen. “We komen begin januari wel even bij elkaar. Voor de teambuilding. We hebben in deze tijd veel contact met elkaar. Maar met z’n allen snakken ze naar één ding: lekker ballen.”

KHC en IJVV hebben wel langer doorgetraind. Afgelopen donderdag was de laatste training van het jaar. “Maar trainen in tweetallen blijft een lastig verhaal. En voor de toekomst weten we niets. Je kunt je nergens op richten. Dan sta je stil”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu, die medio januari voor het eerst wil gaan trainen in het nieuwe jaar. IJVV begint al op zaterdag 2 januari aan het nieuwe jaar op het trainingsveld. "Afgelopen donderdag hebben we nog getraind. Vrijdagavond hebben we het jaar afgesloten met een online bierquiz. Dat was hartstikke gezellig. Nu liggen we even twee weken stil.” Volgens Diender is het trainen in tweetallen wel te doen. "Tuurlijk lukt dat wel. Het vraagt wel creativiteit van een trainer. Het wordt steeds moeilijker voor een trainer om het leuk te houden. En het moet ook uit de jongens zelf komen.”

Je kunt je nergens op richten. Dan sta je stil.