Afbeelding
Foto: Tennekes

Emiel Diender wil verder bouwen bij IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Emiel Diender blijft de komende jaren op de bank zitten bij IJVV. De hoofdtrainer uit Kampen heeft zijn contract bij de tweedeklasser uit IJsselmuiden met twee jaar verlengd. “Als mens pas ik bij IJVV, als trainer bij deze spelersgroep”, aldus Diender.

Diender is bezig aan zijn eerste seizoen op Sportpark Den Uithoek. Vanwege corona begon hij al op 27 mei als trainer bij IJVV. "Toen merkte ik al dat er veel energie in de groep zit en dat de spelers openstaan voor mijn ideeën.” Diender ziet het spelplezier bij de spelers en is blij dat de spelers met hem verder willen. “Dat vind ik het allerbelangrijkste. We hebben dezelfde ambitie. Het is altijd afwachten of clubs en spelers met je meewillen en of ze meekunnen. Het blijkt te werken”, aldus Diender.

Dat is ook de mening van IJVV. "Bij zijn aanstelling wisten we al dat zijn voetbalideeën en opvattingen passen bij onze club, ook in de praktijk blijkt dit zeker het geval. Op zaterdagen zijn deze opvattingen duidelijk terug zien. Ondanks de lastige situatie omtrent de coronapandemie, zijn wij zeer tevreden over Emiel. Zijn enthousiasme werkt motiverend en gedurende de coronaperiode slaagt hij er steeds weer in de spelers te verrassen met zijn afwisselende, originele en uitdagende oefenstof. We zijn dan ook blij dat onze samenwerking een vervolg krijgt en kijken uit naar het moment dat we weer lekker volop mogen voetballen.”

Diender zat nog maar vier competitieduels op de bank bij IJVV. Toch heeft hij al z’n stempel gedrukt op het spel van IJVV. De ploeg speelde met veel energie, maar Diender heeft het coronavirus als grote tegenstander op z’n weg gevonden. De nieuwe trainer wil IJVV op een andere manier laten spelen en laat z'n ploeg hoog druk zetten. Maar dat vergt wel aanpassingstijd. “De spelers moeten zich daarin ontwikkelen, maar door corona kunnen we straks weer helemaal overnieuw beginnen”, aldus Diender, die nog even benadrukt dat de spelers van IJVV tijdens de huidige coronaperiode gewoon hebben doorgetraind. “Hoe vaak? Drie keer per week, op een veilige en leuke manier. De spelers hebben er echt plezier in.”

Diender wil verder bouwen bij IJVV. "Ik wil stappen zetten met een eigen speelwijze. Daarin moeten we ons verder ontwikkelen. Ik hoop dat we de boel straks snel op orde hebben met het oog op volgend seizoen. Ik hoop dat de groep intact blijft. Of ik verder nog wensen heb? Eigenlijk hebben we een aanspeelpunt nodig, een spits. We hebben nu stabiliteit en creativiteit. Als daar ook nog productiviteit bijkomt, kan het heel leuk worden."

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden