Emiel Diender (l) in 2019 met IJVV-voorzitter Mannie Vaandering.
Emiel Diender (l) in 2019 met IJVV-voorzitter Mannie Vaandering. Foto: IJVV

IJVV en Emiel Diender gaat twee jaar langer met elkaar door

Sport

IJSSELMUIDEN - Emiel Diender blijft de komende jaren op de bank zitten bij IJVV. De hoofdtrainer uit Kampen heeft zijn contract bij de tweedeklasser uit IJsselmuiden met twee jaar verlengd.

Diender is bezig aan zijn eerste seizoen op Sportpark Den Uithoek. Na een heel voetballeven bij DOS Kampen begon hij zijn trainerscarrière bij het tweede elftal van diezelfde club. Vervolgens werkte hij twee jaar als hoofdtrainer bij CSV ‘28. Uiteindelijk tekende hij in december 2019 bij IJVV, waar hij de komende tijd dus blijft zitten.

Emiel Diender zegt blij te zijn met de contractverlenging. “Zoals ik bij mijn aanstelling al vertelde, ben ik een clubmens. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij IJVV. De vonken spatten er vanaf op de trainingen, dat is erg fijn werken. Daarnaast gaan de ambities van de spelersgroep en de trainer goed samen. Ik ben hier nog niet klaar.”

IJVV is blij met de verlenging van Diender: “Bij zijn aanstelling wisten we al dat zijn voetbalideeën en opvattingen pasten bij onze club, ook in de praktijk blijkt dit zeker het geval. Op zaterdagen zijn deze opvattingen duidelijk terug zien. Ondanks de lastige situatie omtrent de coronapandemie, zijn wij zeer tevreden over Emiel. Zijn enthousiasme werkt motiverend en gedurende de coronaperiode slaagt hij er steeds weer in de spelers te verrassen met zijn afwisselende, originele en uitdagende oefenstof. We zijn dan ook blij dat onze samenwerking een vervolg krijgt en kijken uit naar het moment dat we weer lekker volop mogen voetballen”, zo laat IJVV weten.

Gerard Meijeringh