Maar liefst elf spelers hebben hun contract verlengd, maar topscorer Wessels vertrekt.
Maar liefst elf spelers hebben hun contract verlengd, maar topscorer Wessels vertrekt. Foto: Go Ahead Kampen

Wessels vertrekt bij Go Ahead, Zandbergen gaat twintigste seizoen in

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

KAMPEN - Go Ahead Kampen moet op zoek naar een vervanger voor topscorer Wilbert Wessels, die vertrekt naar sdc Putten. De speler uit de eigen jeugdopleiding is bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht.

Wessels brak door in zijn tweede seizoen (2017/2018), toen hij er uiteindelijk dertien maakte in de eerste klasse D. Inclusief de drie goals van dit seizoen staat de teller inmiddels op 42 competitietreffers. De 21-jarige Wessels gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij sdc Putten in de hoofdklasse, een niveau waarop hij nog niet eerder uitkwam. “We betreuren zijn besluit, maar willen Wilbert bedanken voor alle mooie jaren bij onze vereniging en wensen hem veel succes in Putten”, laat de club weten.

In de afgelopen periode zijn er door de technische commissie met veel spelers van het vlaggenschip gesprekken gevoerd voor het seizoen 2021-2022. Dat heeft ertoe geleid dat de contouren van de eerste selectie steeds meer zichtbaar worden. Go Ahead, dat bovenaan stond toen de competitie na vier wedstrijden werd opgeschort, heeft van elf spelers de contracten verlengd. 

Bijzonder is dat Jurrian Zandbergen nog altijd niet van ophouden weet en zijn twintigste seizoen ingaat. De35-jarige spits maakte bijna 150 doelpunten voor Go Ahead, allemaal in de eerste klasse en hoofdklasse. 

Verder hebben de volgende spelers hun contract verlengd: Nick Hendriks (9e seizoen), Laurens van Keulen (8e seizoen), Niek van Enk (7e seizoen), Dennis van der Wal (4e seizoen), Adi Draganovic (4e seizoen), Joar Terpstra (3e seizoen), Tim Sleifer (3e seizoen), Sven Hellendoorn (3e seizoen), Renee Agterhuis (2e seizoen) en Rob ter Horst (2e seizoen).

Met de overige spelers en stafleden zijn is Go Ahead Kampen in gesprek en daarover wordt snel meer duidelijkheid verwacht. Gert van Duinen volgt na dit seizoen Marco Roelofsen op als hoofdtrainer.