Afbeelding
Foto: Koen Meijeringh

Gerards Coronakrabbels: Deel 33: Fresh Up

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

Het coronavirus regeert. Dikwijls beseffen we nauwelijks wat we meemaken en verlangen we terug naar de goede tijden waarin we leefden als ‘God in Nederland’. Een periode die nog maar even achter ons ligt, maar toch zo ver weg lijkt. In de huidige moeilijke periode probeer ik wat verlichting te brengen met een reeks ‘Coronakrabbels’. Over alledaagse dingen in de wondere wereld waarin het coronavirus voorlopig nog steeds de dienst uitmaakt.

Het is een mooie avond in coronatijd wanneer ik mijn auto start. Op de achterbank ligt een tas met daarin een schoon shirt en een fles water. En een toilettas met daarin een tandenborstel, tandpasta, een Gilette en uiteraard aftershave van Fresh Up.

‘Fresh Up, Original Aftershave’, staat er op het etiket. Een fles van 100 ml. Een geurtje dat m'n vader vroeger gebruikte. Ooit hoorde ik in de kroeg van een geurtjesexpert dat Fresh Up voor de consument de beste keuze is. "Veel kwaliteit voor weinig geld. En het is de enige aftershave waarmee je niet kunt morsen. Dat komt door het sponskussentje in de fles", zei hij vele jaren geleden op enthousiaste toon tegen mij. Ik was niet verrast, want ik was toen al uitgebreid op de hoogte van de kwaliteiten van Fresh Up. Ik gebruik het al jaren, maar wel bij speciale gelegenheden. Wanneer ik ergens een feestje heb en overnacht, heb ik steevast mijn Fresh Up paraat. Altijd.

Dus ook op die mooie avond wanneer ik invoeg op de A28. Ik verheug me op een mooie avond/nacht in het Drentse Gieten. Ik heb mijn kameraad al veel te lang niet gezien. Maar daar gaat verandering in komen. Straks is het party time.

Wat hebben we in 2020 veel feestjes gemist. In de voorjaarsvakantie was ik op wintersport in het Oostenrijkse Gerlos. Op een van de laatste avonden van mijn vakantie zag ik de eerste verontrustende berichten over het coronavirus in Italië. “Guck mal”, zei ik tegen de zeer aardige barvrouw. Ze pakte m’n telefoon en las het bericht. “Ach, dan haben wir bald keine gäste mehr”, lachte ze. Enkele weken later gingen de deuren van het hotel voor langere tijd in het slot.

Na deze avond werd ik de volgende dag wakker en pakte mijn Fresh Up. Op de hotelkamer in Oostenrijk kwam ik tot de conclusie dat de voorraad Fresh Up niet toereikend was voor het hele jaar. Er kwamen immers nogal wat feestjes aan. Maar vervolgens kwam het coronavirus en kon er overal een vette streep door.

Ik geef wat extra gas en denk aan de feestjes die we allemaal hebben gemist. Het traditionele notenschieten met Pasen, Normaal in Lochem, twee waterpolotoernooien, Zuidlaardermarkt, de traditionele kerstbarbecue en een groot buitenfeest van mijn kameraad ten ere van z'n vijftigste verjaardag. Dat heeft nogal wat gevolgen gehad voor de fles Fresh Up. Die is verre van leeg. In 2020 heb ik de fles nauwelijks aangeraakt.

Ik trap het gaspedaal nog dieper in. Wat heb ik een zin om lekker te ouwehoeren. Even later ben ik op de plaats van bestemming. De deur gaat open en ik zie een brede grijns. Vervolgens zie ik dat ook mijn kameraad, net als vele andere Nederlanders, in coronatijd het initiatief heeft genomen om thuis het een en ander te vernieuwen. Ik kijk goedkeurend naar z’n nieuwe bank. De nieuwe kastjes passen er perfect bij. “Het is net of ik in een nieuw huis woon”, zegt hij enthousiast, waarna het eerste biertje wordt geopend.

Het is gezellig. We raken de morgenstond aan. Na de uitzending van One Night Stenders op Radio 2 komen elpees van Normaal uit de kast. Het is fantastisch. Vermoeid maar voldaan kruip ik op een slaapmat. Uren later gaat de wekker. Een kop koffie en even douchen. Ik pak de Fresh Up en smeer een deel van de inhoud van de fles over mijn gezicht. Het geeft een ouderwets heerlijk fris gevoel. Ik doe het nog een keer. Ik koester dit moment en koester de speciale avond die achter me ligt. Ik wil dit positieve gevoel vasthouden. Ik kan er even tegenaan in coronatijd.

Even later stap ik in mijn auto. Op weg naar het onbekende in coronatijd. Een tijd zonder Fresh Up. Een tijd waarin feestjes niet zo vanzelfsprekend zijn.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41