Afbeelding
Foto: IJVV

Jan Okke Koers plakt er nog een jaar aan vast bij dames IJVV

Sport

IJSSELMUIDEN - Jan Okke Koers is ook komend seizoen hoofdtrainer bij de vrouwen van IJVV. Hij heeft de samenwerking met de club uit IJsselmuiden met een jaar verlengd.

Koers stapte in november 2018 in als assistent bij de dames van IJVV, nadat Hans Vermeer was opgestapt. Na dat seizoen ging hij als hoofdtrainer verder. Koers had het prima naar de zin en dat is nog steeds het geval. In het seizoen 2019-2020 stond IJVV op een tweede plek toen de competitie werd stilgelegd. Dit seizoen wisten de vrouwen van IJVV alle wedstrijden te winnen. Vervolgens ging de competitie weer in het slot. Evenals vorig seizoen worden de competities niet uitgespeeld.

Koers hoefde niet lang na te denken over zijn toekomst. “De groep en ik waren er snel uit. Ik wil mijn klus graag afmaken. Ik zie en merk dat er enorm veel potentie in de groep zit. De klus is zeker nog niet geklaard.” Koers spreekt lovende woorden over de beleving en instelling van de IJVV-vrouwen en beschrijft de selectie uit IJsselmuiden als een ‘heel mooie groep’. “Ik heb het hoogste opkomstpercentage bij trainingen. Bij de heren heb ik dat nooit gehaald. Het is hartstikke mooi om mee te werken”, aldus Koers.

Gerard Meijeringh