Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Hans van Dijkhuizen aan de slag bij PEC Zwolle als wedstrijd- en videoanalist

Sport

KAMPEN - Hans van Dijkhuizen heeft een nieuwe functie. De Kampenaar gaat aan de slag als wedstrijd- en videoanalist bij PEC Zwolle. Daarmee is er een einde gekomen aan de samenwerking met SC Cambuur, waar hij actief was als scout.

Van Dijkhuizen maakt in zijn nieuwe functie deel uit van de staf van de eerste selectie van PEC Zwolle. “Ik ga analyses maken van de tegenstander en van de wedstrijden van PEC Zwolle. Tijdens de wedstrijden sta ik straks in contact met de bank”, aldus Van Dijkhuizen, die eerder actief was bij de Zwolse club als hoofd jeugdopleiding en in de scouting. 

Hij was in het verleden diverse jaren actief als hoofdtrainer in het amateurvoetbal bij clubs als Staphorst en Sportclub Genemuiden, maar enkele jaren geleden gooide hij het roer om en ging aan de slag als scout bij SC Cambuur. “Als hoofdtrainer zat mijn agenda continue helemaal vol met voetbal. Als scout was dat veel minder. Nu ga ik wel weer de andere kant op. Deze functie bij PEC Zwolle vraagt zo’n 25 á 30 uur in de week, maar ik ben wel flexibel.”

Van Dijkhuizen verklaart dat hij het ‘fanatisch naar de zin heeft gehad bij SC Cambuur. “Het was best lastig om te zeggen dat ik ging vertrekken. Maar deze functie bij PEC Zwolle kwam voor mij op het juiste moment en het is op het hoogste niveau. Dit is een heel leuke functie. Ik kom dicht bij het team te zitten.”

Gerard Meijeringh