Ten Brinke Set-Up HS 1
Ten Brinke Set-Up HS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up HS 1 wint van hekkensluiter Apollo 8 HS 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: Ten Brinke Set Up HS 1 - Apollo HS 1 | 4 – 0

IJsselmuiden  20 november - Na het goede resultaat van vorige week (4-0 winst tegen VC Zwolle) wilde Set-Up graag die lijn vasthouden. Men wist dat er scherp begonnen moest worden en dat probeerden men dan ook.

Set Up begon de set met het testen van het blok van de tegenstander. Dat was niet zo’n goed idee dus probeerde Set-Up maar weer wat anders. De achterstand werd weggewerkt maar Set-Up kwam er verdedigen niet helemaal uit. Na wat time-outs wist de thuisploeg het wel om te draaien en won met 25-19.

Het tweede set ging op dezelfde manier verder. Bij vlagen speelde Set-Up het goed uit en was het echt mooi volleybal, maar het volgende moment kon het zo weer gebeuren dat een aanvaller op de netband sloeg in plaats van op de bal. Het spel was een beetje stroperig vond de coach. Na twee time-outs kort achter elkaar was Set-Up toch weer scherp genoeg om het einde van het set naar zich toe te halen. Bart Schrijver was weer helemaal back in the game dus ook deze set werd gewonnen met 25-19.

Het derde set kwam iets eerder op gang maar het bleef een beetje volleybal met dipjes. Wel wist men deze set een kleine voorsprong te houden op de mannen van Apollo. Richting het einde van het set maakte Set-Up de voorsprong groter en wist dat vast te houden. Gerco Wijnne scoorde op magistrale wijze een perfecte set up waar de tegenstander niet op had gerekend. Er was geen blokkering te bekennen en Set-Up sleepte de winst binnen op een stand van 25-20.

Ook de laatste punt wilde men in IJsselmuiden houden dus gingen Set-Up er vol in met supersubs Chiel van der Lee en Jorrit Brink. Dit had zo zijn resultaat en na een mooie service serie van Rob Schrijver kwam de thuisploeg op een voorsprong van 24-9. De laatste punt moest natuurlijk mooi gescoord worden dus dat werd uit alle macht geprobeerd. De tegenstander maakte gebruik van de situatie en vocht zich terug naar 24-17. Uiteindelijk kreeg onze lange diagonaal zijn zin en mocht hij de laatste punt scoren.

Een mooi resultaat voor een bijzondere wedstrijd. Uiteraard blij met de punten en gaat Set-Up zich voorbereiden op de wedstrijd in Renswoude van volgende week.