Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up DS 1 wint op vrijdag in Lemmer.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: L.V.C. DS 1 - Ten Brinke Set-Up DS 1 | 1 - 3

Afgelopen vrijdagavond mocht Ten Brinke Set-Up DS 1 afreizen naar Lemmer om het daarop te nemen tegen L.V.C. DS 1 de nummer 7 in de competitie. Set-Up had nog nooit tegen dit team gespeeld, dus gingen zonder verwachtingen de wedstrijd tegemoet. De opdracht voor de wedstrijd was om winnaarsmentaliteit te laten zien. Vooral op de momenten als de concentratie wat wegzakt.

In het begin van de eerste set ging het gelijk op. Set-Up merkte al snel dat het een ervaren team was die vooral erg tactisch kon spelen. Door dit af te straffen met een goede verdediging, aanval en serve kwamen we al snel op een voorsprong van 20-12. Set-Up dames is Set-Up dames niet als ze het niet onnodig spannend zouden maken. Zogezegd, zo gedaan. Binnen mum van tijd stond de tegenstander nog maar 3 punten achter Set-Up. Verder kwam L.V.C. niet en sleepte Set-Up de set binnen met 18-25.

De tweede set ging ook weer gelijk op. Het soms wat rommelige spel en een knaller van een serve van de tegenstander, maakte dat Set-Up het lastig vond om het eigen spel vast te houden. Toch liet Set-Up zich niet van de wijs brengen, waardoor deze set werd gewonnen met 18-25.

De derde ging alleen wat anders dan verwacht. De set werd slecht begonnen. Veel eigen fouten, die men zelf moeilijk op wist te lossen. Bij een achterstand van 15-5 werd Set-Up even wakker geschut door de coach. Set-Up ging de strijd volop aan, met eigen spel kwam het weer opgang. Door een goede verdediging werden de ballen genadeloos afgemaakt. Vooral op midden pakte Sanne Kalter even haar kans om goed te shinen. Helaas was dit alles niet genoeg om de grote achterstand in te halen. 25-17.

De laatste en beslissende set. Het spel waar Set-Up de derde set mee eindigde, pakte men in deze set weer snel op. Door een goede pass, setup en aanval werd de set gewonnen met 11-25.

Volgende wedstrijd is tegen S.V.I. DS 2 in Zwolle.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 5 uur geleden