Stockfoto

Ivar Vinke wint in Blaricum

BLARICUM - Tennisser Ivar Vinke heeft zijn eerste toernooiwinst van 2022 kunnen bijschrijven. Afgelopen weekeinde won de jonge Kampenaar in Blaricum een toernooi in de Junioren Tour.

Vinke speelde een toernooi in de Junioren Tour waar punten te verdienen zijn voor de nationale ranglijst. Er werd gespeeld in een schema van 16 spelers bij de jongens enkel tot en met 16 jaar.

In het toernooi was Vinke de als eerste geplaatste speler en kreeg daarmee een bye voor de eerste ronde. In de tweede ronde moest het lid van de KJLTC zaterdag aantreden tegen Mathijs Aalpol uit Eindhoven en Vinke kon deze winnend afsluiten met 6-2 en 6-2.

Op zondag volgde de halve finale tegen Bryan Heuwekemeijer uit Amstelveen. In deze wedstrijd vond Vinke zijn goede ritme en vorm. Met een goede service en veel druk in het spel op de tegenstander kon hij de wedstrijd domineren met uiteindelijk een 6-1 en 6-0 overwinning.

Later op de dag volgde de finale tegen Julian Kool uit Berkel en Rodenrijs. Het begin van de wedstrijd begon Vinke stroef met te veel onnodige fouten. Dat leidde tot een achterstand van 1-3 in de eerste set. Daarna vocht Vinke zich terug in de wedstrijd en kon hij de aansluiting vinden naar 3-3. Vanaf dat moment kreeg Vinke de overhand op Kool in de wedstrijd en de eerste set eindigde uiteindelijk in 6-3. In de tweede set was het verzet gebroken en kon Vinke de set met 6-0 afsluiten.

Een fraaie toernooiwinst en een mooie opmaat voor de komende toernooien en de competitie die in april van start gaat.