Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

’s-Heerenbroek boekt zakelijke overwinning

Sport

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag drie punten kunnen bijschrijven. Wijthmen werd met 1-0 verslagen. “Het was van beide kanten niet best. Het was een zakelijke overwinning”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Van den Burg sprak na afloop van een belangrijke zege. “Na de nederlaag tegen VSW probeer je je te revancheren. Dat is gelukt. Daarnaast was het heel belangrijk om drie punten te halen. We willen meedoen bovenin, maar als we hadden verloren, waren we afgehaakt. Nu zijn we aangehaakt.” 

Op een moeilijk te bespelen veld knokten beide ploegen voor een goed resultaat. Er viel weinig te beleven voor beide doelen. Vijf minuten na rust kwam ’s-Heerenbroek goed weg toen Wijthmen de paal raakte. 

Daarna kwam ’s-Heerenbroek er beter in. Dat leidde in de 65ste minuut tot de enige treffer van de middag. Wim Kwakkel verstoorde de opbouw bij Wijthmen en veroverde de bal. Vervolgens schoot Jesper Wennemers raak, zijn tiende competitietreffer.

Na de 1-0 probeerde Wijthmen ’s-Heerenbroek onder druk te zetten. Dat kwam niet uit de verf. ’s-Heerenbroek kreeg meer ruimte en was gevaarlijk via Jonno Pruim en Bjorn Wezenberg. De 2-0 bleef uit. “We lieten Wijthmen in de wedstrijd zonder een grote kans weg te geven”, aldus Van den Burg. 

Bij Wijthmen viel de goed spelende keeper Max Beernink zwaar geblesseerd uit. “Hij kwam ongelukkig ten val en heeft waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken. Heel erg sneu.”

Gerard Meijeringh