IJGV B20 Groep
IJGV B20 Groep Tamara Otten

Brons voor Jazzdans IJGV

Sport Ingezonden

Op zaterdag 2 april deden twee selectie groepen van IJGV mee aan de Voorronde van het NK Jazzdans in Twello. Een spannende dag, want de punten die op deze dag behaald worden, bepalen of je geplaatst wordt voor het NK jazzdans later dit jaar in Ahoy Rotterdam.??Bij deze jazzdanswedstrijden worden alle dansen beoordeeld op choreografie en uitvoering. Voor de A- en B-categorie geldt dat er daarnaast ook nog gelet wordt op dansant, het gevoel dat de dansers uiten tijdens de uitvoering.

De D9 was als eerst in het middagprogramma. Zij doen mee op het D niveau in de leeftijdscategorie t/m 9 jaar. De groep staat onder leiding van Inge Deuling. Voor sommige dansers van deze groep was het de eerste wedstrijd. Daarbij behaalde ze een mooie 4e plaats.

In het avond programma was de B20 aan de beurt. Zij doen mee op het B niveau in de leeftijdscategorie 20 jaar en ouder onder leiding van Laurence De Temmerman. 
Zij behaalde een 3e plek en namen brons mee naar IJsselmuiden. 

Nu is het wachten of ze voor het NK jazzdans geplaatst worden.
De andere jazzdans groepen van IJGV, de C13 en de C19, doen zaterdag 23 april mee met de voorronde voor het NK in sporthal de Reeve in Kampen.