IJVV tandloos tegen zakelijk Be Quick ‘28

IJSSELMUIDEN - IJVV was zaterdag niet opgewassen tegen Be Quick ’28. Door een snelle tegentreffer liepen de IJsselmuidenaren achter de feiten aan. Daarna konden de IJsselmuidenaren nauwelijks iets creëren en liep een zakelijk spelend Be Quick ’28 uit naar een 0-3 overwinning.

Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg IJVV een vroege tegentreffer om de oren. Al in de 1e minuut was het raak. Cesar Martinus kreeg even teveel ruimte en schoot fraai raak. “Dit is de zevende keer dit seizoen dat dit gebeurt. Ik weet niet hoe we dit kunnen verbeteren”, aldus Diender.

IJVV had daarna pech dat de arbiter een handsbal niet bestrafte met een strafschop, maar kon nauwelijks iets creëren. Verder dan een schot dat voorlangs ging kwam de ploeg. In de spits lag Jonanthan van Marle aan de ketting. Het middenveld van IJVV maakte geen sterke indruk, zodat het vooral van Luc Kalter en Tim Roeland moest komen, maar dat was heel veel gevraagd van de twee IJVV’ers. In de 39ste minuut werd de missie van IJVV nog uitzichtlozer. Wilco Gerritsen kreeg in de zestien veel te veel vrijheid en strafte dat af met een goal.

Ook na rust bleef de dadendrang van IJVV veelal beperkt tot speldenprikjes. In de 64ste minuut was er wel een goede kans voor Jonathan van Marle, maar hij schoot te slap in. IJVV ging steeds meer risico’s nemen, maar invaller Ilias el Morabit liet twee goede kansen liggen. De derde kans was wel raak voor de nummer vijftien van Be Quick. Hij frommelde de bal binnen. Daarna ontsnapte IJVV enkele keren aan de 0-4. De 0-3 nederlaag kwam echter al hard genoeg aan. Met nog acht wedstrijden te gaan, lijkt IJVV dit seizoen geen prijs te halen. De achterstand op de nummer vier Sparta Enschede bedraagt al zes punten. IJVV geeft de tegentreffers te gemakkelijk weg. “Bij die 0-2 was het pas de tweede voorzet in de eerste helft van Be Quick en dan staat die jongen helemaal vrij. Dat zijn slaapmomenten en die moeten er uit als je de stap naar de top wilt maken. We zijn niet voldoende geconcentreerd om in de top mee te doen. Ik weet niet hoe we dit kunnen verbeteren”, aldus Diender.