Degelijk ’s-Heerenbroek eenvoudig langs Noord Veluwe Boys

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag prima zaken gedaan. De ploeg won zelf thuis met 4-1 van Noord Veluwe Boys. Daarnaast liepen de concurrenten Zalk en ’t Harde averij op.

’s-Heerenbroek zette de tegenstander gelijk onder druk. Dat leidde al snel tot resultaat. In de 9e minuut kopte Bjorn Wezenberg raak uit een corner. In de 14e minuut was Wezenberg weer trefzeker. Na een goede pass van Sander Wennemers schoot hij de 2-0 tegen de touwen.

’s-Heerenbroek hield Noord Veluwe Boys goed onder druk en won de meeste duels. Dat leidde in 36ste minuut tot de 3-0. Rob Henniphof werd onderuit gehaald in de zestien. Hij benutte zelf de strafschop. Een dompertje voor ’s-Heerenbroek was de 3-1 in de 42ste minuut. “Dat voelde toch wat zuur. Je speelt heel degelijk en uit het niets maken ze toch de 3-1”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

In het eerste kwartier na rust had ’s-Heerenbroek het even lastig. Daarna wist ’s-Heerenbroek zich op te richten. In de 70ste minuut kwam de thuisploeg op 4-1. Na goed voorwerk van William Meuleman schoot Rob Henniphof raak via de onderkant van de lat. Het was zijn honderdste officiële treffer voor ’s-Heerenbroek. Daarna kwam trainer Sander Zuidema van Noord Veluwe Boys nog in het veld als spelers. Hij werd even later met rood weggestuurd. Vier minuten later ontving ook een andere speler van Noord Veluwe Boys nog een rode kaart.

Door de zege is ’s-Heerenbroek opgeklommen naar de vierde plek. ’s-Heerenbroek is Zalk gepasseerd en heeft evenveel punten als de nummer drie ’t Harde. De ploeg heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd tegen Kampen, oorspronkelijk gepland voor zaterdag 30 april, werd zaterdag 16 april al afgewerkt. ’s-Heerenbroek viert namelijk komende zaterdag het 50-jarig jubileum. Trainer Van den Burg is blij met het spel van zijn ploeg. “Een week voor ons jubileum wilden we een mooie overwinning pakken. Dat is gelukt. We komen er langzaam weer aan. De ziekenboeg stroomt leeg. We hebben een grote groep. Nu breekt de beslissende fase aan en dat moet je toeslaan.”