VV Kampen bedwingt ’t Harde

KAMPEN - VV Kampen heeft zaterdag een knappe prestatie door het hoog geklasseerde ’t Harde in bedwang te houden. Op Sportpark De Maten kwamen beide teams uit op 1-1. Een prima resultaat na de grote 1-7 nederlaag tegen ’s-Heerenbroek van een week eerder.

Na vier punten uit twee duels kwam de nederlaag tegen ’s-Heerenbroek wel even aan bij Kampen. “Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We hebben vervolgens afgesproken dat we er met z’n allen alles voor wilden doen om tegen ’t Harde zo lang mogelijk de nul te houden en als dat lukte daarna te kijken of er wellicht meer mogelijk was”, aldus Kampen-trainer Jeroen Kloekke.

De trainer zag dat zijn ploeg goed voor de dag kwam. Kampen hield de boel goed dicht. Tot de 25ste minuut. Toen kreeg ’t Harde even teveel ruimte. De bezoekers profiteerden daar gretig van en kwamen op voorsprong. De spelers van Kampen bleven positief en lieten zich niet van de wijs brengen. Tien minuten na de 0-1 kwam de thuisploeg langszij via een treffer van Ludgene Miquel. “Dat was een belangrijke treffer. Daardoor bleven we in de wedstrijd”, aldus Kloekke.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Beide keepers groeiden uit tot helden in deze wedstrijd. Bij Kampen stond Matthew Dokter tussen de paal en maakte een uitstekende indruk. Kloekke ziet een stijgende lijn bij Kampen. “Dat is een heel positieve ontwikkeling. We sprokkelen punten en dat is lekker voor het zelfvertrouwen.”