Afbeelding
Foto: Tennekes

Sporters kunnen eindelijk weer genieten bij Triathlon IJsselmuiden

Sport

IJSSELMUIDEN - In IJsselmuiden stond zaterdag eindelijk weer Triathlon IJsselmuiden op het programma. Het werd een sfeervol evenement, waarbij sporters volop genoten. “Eindelijk weer na drie jaar. Je merkte dat iedereen er weer aan toe was”, sprak Berry Prinsen namens de organisatie.

Dit keer waren er wat minder deelnemers. “Door de coronaperiode hadden sporters minder tijd om te trainen. Maar we hadden toch nog meer dan 200 sporters. Het blijft een super evenement. We zijn een van de eerste triathlons van het seizoen en met binnenwater. Daardoor krijg je alle toppers, omdat ze onze triathlon zien als inkomwedstrijd. Maar je ziet bij ons ook sporters die nog nooit een triathlon hebben gedaan. Alles zit erin.”

Het aantal deelnemende teams lag dit keer wel hoger. Er deden vijftien ploegen mee. Team Sonnenberch eindigde als winnaar. 

Bijzonder bij de triathlon was de deelname van de minder valide sporter Chaim Hoofd. Hij kan zijn benen niet gebruiken. Hij nam het zwemgedeelte voor zijn rekening. Daarna volbracht hij het fietsparcours met de handbike en het loopgedeelte met de rolstoel.
Ook dit keer stonden verschillende goede doelen centraal bij het evenement. De opbrengsten worden verdeeld over het Kamper Kracht Fonds, De Nationale Diabetes Challenge en Nikai 4 Life.