KHC verliest in slotfase

KAMPEN - Lange tijd leek er het er zaterdag op dat KHC weer een punt zou pakken tegen een titelkandidaat, maar dit keer liep het anders af. In de slotfase pakte CSV Apeldoorn toch de winst via een treffer van Stefano Grootenhuis.

CSV had wat goed te maken. Op 26 februari speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen KHC. Bovendien ging de ploeg op zaterdag 14 mei in blessuretijd onderuit tegen DTS Ede. In de strijd om de titel zat CSV Apeldoorn niet te wachten op puntenlies.

Daarom gingen de bezoekers fanatiek van start. KHC had het lastig in de eerste helft en moest vol aan de bak. Het was dan ook mede aan uitstekend keeperswerk van Arian Sevok te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt. KHC kreeg in het eerste bedrijf enkele mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Alleen Hushan Ali was dicht bij een treffer, maar de doelman van CSV bracht redding. Na de rust een wat beter KHC, dat mogelijkheden kreeg. De hard werkende Boaz Smit kreeg in de 50ste minuut van de wedstrijd een geweldige kans. Hij draaide zich weg van een tegenstander. Zijn harde inzet kwam via de vingertoppen van de doelman tegen de paal.

Het duel leek af te stevenen op 0-0, maar in de 84ste minuut haalde Grootenhuis genadeloos uit. KHC-keeper Arian Sevok was kansloos. “We hebben CSV Apeldoorn, een kampioenskandidaat, goed weerstand geboden en in fases van de tweede helft waren we zelfs bovenliggend. We hadden een punt verdiend”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu.