IJVV boekt knappe zege tegen Hulzense Boys

IJSSELMUIDEN - IJVV is bezig aan een knappe serie. Zaterdag wonnen de IJsselmuidenaren met 3-0 van Hulzense Boys, de nummer twee in de competitie. IJVV pakte in de laatste vijf duels dertien punten. Door deze opmars blijft IJVV kans maken op een plek in de nacompetitie.

IJVV-trainer Emiel Diender was na afloop lovend over zijn ploeg. “Dit was weer een goede wedstrijd van ons. We haalden weer een hoog niveau. We waren fitter, scherper en ambitieuzer dan Hulzense Boys”, aldus Diender.

IJVV kreeg in de eerste helft enkele kansen om de score te openen. “We hadden bij rust wel met 2-0 of 3-0 voor moeten staan, maar we maakten de kansen niet af. IJVV kreeg in het eerste kwartier al drie goede kansen. Later in de eerste helft werd een schot van Luc Kalter gekraakt en ging een lob van Job van den Berg over het doel.

Na rust ging IJVV beter met de kansen om. In de 51ste minuut kopte Job van den Berg de 1-0 binnen uit een voorzet van Jonathan van Marle. Daarna was Luc Kalter dicht bij de 2-0, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Keeper Roy van Dijk voorkwam vervolgens de gelijkmaker. In de laatste tien minuten besliste IJVV het duel. Luc Kalter zorgde voor 2-1. Daarna maakte Jorian Wellenberg er 3-0 van.

“In de tweede helft hebben we goed doorgezet. Ik ben zeer tevreden met de 3-0 overwinning. Ons veldspel was goed, aanvallend waren we goed en we hebben de nul gehouden tegen de nummer twee in de competitie. Ik ben supertevreden. Ik hoop dat de mensen bij IJVV ons waarderen. Het is niet normaal wat wij presteren. Het is een geweldig seizoen met een geweldige groep.”

IJVV is nog in de race voor een plek in de nacompetitie, maar heeft het niet in eigen hand. Sowieso zal IJVV zaterdag de uitwedstrijd bij Enter Vooruit moeten winnen. IJVV kan de derde periode nog pakken of een nacompetitieplek verdienen op basis van de ranglijst. Daarbij is het wel afhankelijk van de resultaten van de wedstrijd tussen Be Quick ’28-PH en van het duel van Sparta Enschede bij ZAC.