Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Recordbedrag voor Weissensee4kids

Sport

REGIO - Deelnemers van Weissensee4kids hebben maar liefst 133.827 euro ingezameld voor de goede doelen Stichting Orange Babies en het Ronald McDonald huis in Zwolle. Dit ondanks dat er geen schaatstocht kon worden verreden tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee.

De cheque werd na afloop van een alternatief programma door de jeugdige deelnemers overhandigd aan de vertegenwoordigers van beide goede doelen.

Het ijs op de Weissensee was ten gevolge van hevige sneeuwval op de vrijdag dat de tocht zou worden verreden dusdanig slecht dat er onmogelijk een veilige schaatstocht verreden kon worden. Aanvankelijk was dat een teleurstelling voor de deelnemers, onder wie een delegatie deelnemers uit IJsselmuiden en Kampen. Voor hen werd er echter een alternatief programma bedacht. Een programma dat geheel in het teken stond van verbondenheid. Samen werd er onder meer gelanglaufd, gezwommen, gewandeld en 42 kilometer gerend. Het evenement werd feestelijk afgesloten met het traditionele blarenbal. Volgend jaar zal Weissensee4kids eind januari weer afreizen naar Oostenrijk met als doel om geld in te zamelen voor Stichting Orange Babies en het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Zie voor meer informatie ook www.weissensee4kids.nl