KHC verliest van laagvlieger

KAMPEN - Het door blessures geplaagde KHC heeft zaterdag op eigen bodem verloren van Hulzense Boys. Waar de Kamper voetbalploeg en de trouwe aanhang na gelijke spelen hoopten op een zege werd het een teleurstellende wedstrijd. Het laag geklasseerde Hulzense Boys ging er in de slotminuten met de winst vandoor: 0-1.

KHC grossierde in balverlies. Met name op het middenveld werd de bal dikwijls ingeleverd door geroutineerde spelers die niet in de wedstrijd zaten. Ook voorin liet de balaanname te wensen over. Het leek wachten op een treffer van Hulzense Boys. De ploeg uit Hulsen (gemeente Nijverdal) had het vizier echter niet op scherp staan. Gelukkig voor KHC, want het anders met rust ook 0-2 kunnen staan.

Dat beeld veranderde na rust, met een beter KHC dat aanvankelijk nog vat kreeg op het duel. Hulzense Boys beperkte zich in die fase tot countervoetbal. De anders zo solide verdediging van KHC ging echter fouten maken. Dat resulteerde in hachelijke momenten voor het doel van KHC-doelman Steven Vonk. Bij KHC kwamen de wisselspelers Marvin Ruiter en Mitchell Hooisma in het veld. In de fase die volgde kreeg ook KHC kansen. Een harde inzet van Marvin Ruiter ging rakelings naast het doel. De Kampenaren leken ondertussen op een vijfde gelijkspel op rij af te stevenen. Maar in blessuretijd ging het mis voor KHC, na slecht uitverdedigen. Sander Kamphuis profiteerde dankbaar namens de gasten en scoorde in de 90e minuut de 0-1.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden