De E-jeugd- en junioren toppers
De E-jeugd- en junioren toppers Foto: C.G.V. Wilhelmina Kampen

Acrogymnasten van Wilhelmina Kampen Overijssels Kampioen

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Genemuiden – Zaterdag 18 maart vond het Overijssels Kampioenschap acrogym plaats 21 teams van C.G.V. Wilhelmina Kampen mochten daar in actie komen! Afgelopen periode hadden de teams hard gewerkt om zich voor deze wedstrijd te plaatsen.

 

In de ochtend waren de jongste sporters uit de E-jeugd en E-junior aan de beurt. In een sterk deelnemersveld, wist E-junior damespaar Jade Dijkman en Merel Nissink het goud te veroveren. Zij mogen zich daarmee Overijssels Kampioen noemen! In dezelfde categorie kregen Sarah Brink en Mirre van Nieuwkerk de bronzen medaille omgehangen. Fleur van Koningsveld en Dylana Ilbrink werden knap vierde en zijn daarmee ook geplaats voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK). Hanna van ’t Hul en Ella van der Weerd werden knap zesde, met maar 0,94 punten verschil van de nummer drie!

Ook de E-jeugd damesparen hebben het goed gedaan! Zo werden Janna Post en Vjenna Vellinga knap derde in een groot deelnemersveld. Maya van der Kolk en Fayèn Ekkelboom werden achtste en mogen hun oefening daarom nogmaals laten zien tijdens het ONK. Naast deze twee teams, kwamen ook de E-jeugd duo’s Amelie van der Kolk en Liza Dokter, Hayley Korenberg en Sanne Stalknecht, en Suzanne Koppelman en Myrthe Kloosterman in actie. Zij lieten mooie oefeningen zien!

Naast de damesparen, kwamen er ook een aantal damesgroepen in actie. E-jeugd damesgroep Ella Mobin, Lotte Starke en Julia Fikkert werden beloond met een vierde plaats. Samen met het trio Mieke Heldoorn, Mieke van der Velde en Ronja Al Hamdani mogen zij shinen tijdens het ONK. Fleur van Eunen, Laure Brand en Anna ten Berge werden in deze categorie knap achtste.

In de E-junioren mochten ook twee teams hun oefening laten zien. Het trio Eva Haveman, Wende Bontje en Eliane Jansen werd knap vierde. Lizah Vos, Yrsa Schuldink en Sofia Schuurman lieten ook een super strakke oefening zien. Met een klein maar duur foutje aan het eind van de oefening zijn ze mooi zevende geworden.

In het tweede wedstrijddeel kwamen de E-senioren en D-junioren in actie. E-senior mixpaar Elin van Dorsten en Marco Nieuwenhuis mogen zich na hun goede oefening Overijssels Kampioen noemen! Bij de D-junioren damesparen werd het goud omgehangen bij Emma Ekkelboom en Imke van der Scheer. Het brons werd gewonnen door Emma Lijenhorst en Lynn Bos. Ook deze teams hebben zich geplaats voor het ONK. In de categorie D-junior damesgroep kwamen Esra Fatah Ahmed, Lieve van der Meer en Jasmijn Nissink in actie. Ondanks een klein foutje toch een super mooie oefening laten zien!

De dag werd afgesloten door de D-senioren en de D+-lijn. Het D-senioren duo Saar de Jong en Ireen van der Velde nam in deze sterke categorie het zilver mee naar huis! Ook D+-junioren trio Juliet Jonker, Hanna Hoksbergen en Mila Woning wonnen de zilveren medaille. In dezelfde categorie werden Eline Schuiling, Tatum Ravenstijn en Mandy Eibrink vijfde en hebben zich daarmee geplaatst voor het ONK.

Wij zijn trots op onze teams en kijken uit naar de volgende wedstrijden!

D-junioren en E-senioren
D-senioren en D+-junioren
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.