Korfbaltopper KV DOS Kampen eindigt onbeslist

DORDRECHT ? De strijd om de eerste plaats in de Overgangsklasse B tussen Sporting Delta en DOS Kampen / Veltman is onbeslist geëindigd. In Dordrecht hielden de beide koplopers elkaar in bedwang. Het werd 16-16.Tegenstrijdige gevoelens na afloop bij DOS. Aan de ene kant tevredenheid dat in Dordrecht een punt werd behaald. Aan de andere kant was daar de gemiste kans om Sporting Delta te verslaan. Topscoorder René Bruggeman miste in de slotfase bij 16-16 een strafworp en had daarmee mogelijk de winst voor DOS kunnen pakken. Daar staat tegenover dat DOS in de slotseconden heel goed wegkwam, toen de thuisploeg een vrije worp al telde als treffer, maar de bal uit de korf zag stuiteren. Met Sporting Delta steeds aan de goede kant van de score werd steeds met twee punten verschil van vak gewisseld. De rust leek aan te breken bij 7-4, maar in de slotseconde scoorde aanvoerder Reinier Meijering van afstand de 7-5. Trainer Remco Jacobs: ?We speelden geen goede eerste helft, waren ook wat te lief in de duels. De tweede helft was gewoon goed. We wonnen meer duels, maakten de kansen af en scoorden elf treffers tegen de best verdedigende ploeg van de competitie. Dan doe je het echt goed.?In de tweede helft bleef dat verschil van twee doelpunten nog enige tijd op het scorebord staan. DOS speelde gevarieerder, was feller in het duel en achterhaalde Sporting bij 14-14. De eindstand van 16-16 werd ruim voor tijd bereikt. Een minuut voor tijd kreeg DOS een strafworp mee. In de stampvolle hal in Dordrecht, waar het geluid oorverdovend was, zag Bruggeman zijn bal via de punt en de bovenrand verkeerd vallen. ?Het was misschien een gestolen overwinning geweest, zeker gezien de eerste helft, maar daar had niemand in Kampen moeite mee gehad. Achteraf moet je concluderen dat een gelijkspel terecht was.?