Weer zege voor Go-Ahead tegen DOS

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN ? Go-Ahead heeft zaterdag weer aan het langste eind getrokken tegen DOS. In een boeiende Kamper stadsderby won Go-Ahead met 2-1. Hiermee kwam DOS sneu weg, want de Kamper ploeg kreeg in dit duel de betere kansen. Frank Post zal met ongenoegen terugkijken op de eerste helft. Hij kreeg in de eerste 45 minuten drie grote kansen. In de 17e minuut stuurde Lenhard de Velde Post weg met een uitstekende pass. Post schoot de bal echter niet goed in en de degelijk keepende Jasper Fix kon redding brengen. Vier minuten later stond Post weer alleen voor de keeper. Ook dit keer bracht Fix redding. Vlak voor rust leek Post te gaan scoren, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Het stond toen al een tijdje 1-0 voor Go-Ahead. In de 28e minuut kwam Go-Ahead via een fraaie aanval op voorsprong. Sander Morren schoot de bal lekker binnen. Daarvoor was Go-Ahead nauwelijks gevaarlijk geweest. In de 5e minuut verdween een schot van Eddo Wesselink over het doel en in de 13e minuut schoot Jurrian Zandbergen uit de draai naast. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar DOS kreeg de echte grote kansen. Daarom had de ploeg het aan zichzelf te danken dat het met een 1-0 achterstand ging rusten. In de tweede helft had Go-Ahead aanvankelijk weinig te vrezen van DOS. In de 50e minuut schoot Hussein Raza net over. Zes minuten later zette dezelfde speler Go-Ahead op 2-0 via een vlammend afstandsschot. Deze klap kwam even hard aan bij DOS, maar de poelenten wisten zich toch weer terug te knokken in de wedstrijd. Zo liet Daniel van Warven in de 60e minuut een goede kans liggen. Hij schoot over. Go-Ahead kreeg steeds meer ruimte en verzuimde het duel in het slot te gooien. In de 69e minuut kreeg de ploeg daarvoor een uitgelezen mogelijkheid in een snelle tegenstoot, maar keeper Wilco de Vries bracht redding op een inzet van Zandbergen. Even later raakte Van Warven namens DOS de lat. De 2-1 viel toch. In de 81e minuut maakte Frank Post de 2-1 na een goede actie. DOS ging daarna helemaal alles of niets spelen. Het was wachten op de 2-2 of de 3-1. Beide treffers vielen niet. Beide ploegen waren dichtbij een treffer. Vier minuten voor tijd kopte invaller Matthijs Winters de bal door na een corner, waarna Arnoud Post de bal voor het inkoppen had. De verdediger stond vlak voor het doel, maar kopte de bal tot ontzetting van de DOS-fans over. Aan de andere kant was er een grote kans voor Gework Petrosjan, maar keeper De Vries redde uitstekend. Zo moest DOS genoegen nemen met een nipte nederlaag. Go-Ahead kwam goed weg met de 2-1 zege en zag de achterstand op de bovenste ploegen door de winst niet verder oplopen. In dezelfde eerste klasse D verraste KHC met een 0-3 zege bij FC Zutphen en staat met zes punten keurig in de middenmoot. Foto: Bert Zoetebier

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden